bugün

13 mayıs 2014 soma maden ocağı kazası

Böyle olaylar neticesinde oturup bir öz eleştiri yapma ihtiyacı hissetmeyen , yaşanan her olaydaki katkısını düşünmeden her fırsatta hedef tahtasına hükumeti oturtan bir milletin, tarih boyunca varabileceği en yüce nokta iki yüzlülükten daha öte değildir. Gerçi benimki de laf işte. Adam sendeciliği , dalkavukluğu , rüşvet ve yolsuzluğu norm haline getirmiş , şahken şahbaz olan bir toplumun yaşanan böylesi durumlarda da öz eleştiri yapması beklenemez elbet. Ama bu; hükumet kadar aziz Türk milletinin de suçlu olduğu gerçeğini de örtemiyor ne yazık ki.

işçi ezilirken ses etmeyen memurdan, öğrencisi ezilirken ses etmeyen hocadan, dindar ezilirken ses etmeyen liberalden , Solcu ezilirken ses etmeyen sağcıdan , Kürt ezilirken ses etmeyen Türk'ten daha az suçlu değildir hükumetler. Bir millet her şeyi ile millet olma bilincine sahip değilse ; yine bu milletten çıkarılmış bir yönetimin de aynı şekilde bu bilince sahip olması beklenemez. Ne kadar inkar ederseniz edin ! Bu olaylarda istisnasız 76 milyon insanın doğrudan ya da dolaylı şekilde eli kana bulandı. Leşlere dadanan akbabalar misali böylesi acılar üzerinden reklam yapan şirketlerden , popülaritesini arttırmaya çalışan ünlülerden , birilerinin başına basarak bir yerlere gelmeye çalışan parazit köşe yazarlarından söz etmek bile istemiyorum.

o kanlı ellerimizle profil fotoğrafımızı karartıp , akabinde hükumet karşıtı birkaç paylaşım yaptıktan sonra vicdanımız rahat şekilde uyuyabiliriz. Ne de olsa elimizden geleni yaptık..