bugün

facebook un ilişki bitirme potansiyeli

facebook...15 dakika öncesinde belki de hayatımın en büyük yanlışını yapmış olmamı sağlayan site.

daha önce sevgilimin babasından bahsetmiştim. bilmeyenler için:

(bkz: #5929306)

gelelim mevzuya...

liseden bir arkadaşın profilinde geziniyordum. arkadaşın babası o zamanlar dolmuş şöförüydü. kendiside çok idealist birisiydi ve bir gün o dolmuşu sürmek için canla başla okuyordu. geçenlerde gördüm, arkadaş olarak ekledim. dün kabul etmiş. hayatında ne gibi değişiklikler olduğunu anlamak için profil fotoğraflarına bakıyordum.

kardeşimiz level atlamış, travego otobüs şöförü olmuş. otobüsü ile birlikte bir çok fotoğraf barındıran bir profile sahip. pozlarda yakıyor hani. sanırsın kızlar için danger ibareli bir sikiş makinesine dönüşmüş. o derece pozlar verilmiş.

kendisi her nasıl olduysa yurt dışına da çıkmış. ve buda heykeli ile fotoğraflar çektirmiş, bunları da facebook'a eklemekten uzak durmamış. ancak 1-2-5-10 değil yüzlerce buda heykeli ile fotoğraf. budaya kulak yapmalar, yanağından öpmeler, orta parmak kaldırmalar falan. bende sıkıldım hızlı hızlı geçiyordum fotoğrafları ki; o ana kadar...

efendim facebook kullananlar bilirler, birinin fotoğraflarını gezerken sürekli bu fotoğrafı etiketlemek ister misin uyarısı verir. o kişinin yüzüne mouse denk gelirse aşağıdan da arkadaş listeniz açılıyor.

hızlı hızlı geçerken kaşla göz arasında bir anda o pencere açıldı, beyin bunu algılayana kadar mouse ile 3-4 tık daha yapıldığından birinin etiketlendiği geçte olsa tarafımdan fark edildi. geri dönüp fotoğrafa baktığımda adeti gecikmiş orosbular gibi kalakaldım. 4 dakika uzatma verilmiş bir futbol maçına 90+4 de dahil olmuş yedek oyuncu gibiydi ruh halim. fotoğraf aynen şu şekildeydi:

bu kardeşimiz dilini çıkarmış, omzunu çökertmiş yamuk yumuk dururken, buda abiye (işaret ve orta parmağının arasına baş parmağına sokmak suretiyle) nah işareti çekiyordu. buda abinin üstüne geldiğimde buda abinin, buda abi olmadığını, nişanlımın babası olduğunu gördüm.

o hengamede kayın babam olarak etiketlemişim budayı. hani babamda eski osmanlı adamları gibi. 2 metre boy, 2 metre en var arkadaş. zevzekliğine yapsan bu işi cuk oturur o adamı seçmek.

ulan o heyecanla denedim her şeyi ama kaldıramıyorum. hemen arkadaşa mesaj attım. cevap da gelmedi pezevekten. şimdilik durum stabil. babam da fark etmemiş gibi. nişanlım az önce aradı ve bu saygısızlığım ile ilgili olarak bilgi istedi benden. kendimi bürokrat gibi hissettim amına koyyum. gerekli mercilere açıklamalarda bulunmayı sürdürüyorum.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar