bugün

çıkar amaçlı arkadaş ilişkisi kurmak

bunu genelde tek çocuklar yapar. küçüklüğünden beri yalnızlığa alışkın olduğundan, çıkara dayanmayan arkadaşlık ilişkisini, daha sosyal, kardeşli bir ortamda büyümüş birine göre daha gereksiz görür. paylaşımın olmadığı, kazanmak ve menfaat üzerine kurulu bir arkadaşlık ilişkisi, içinde bulunmaya değer olacaktır. bu nedenle asla çok yakın arkadaşı olamaz. insanlarla olan tüm ilişkisi yüzeyseldir. bir de egosu varsa, değmeyin keyfine.

bunlardan biriyle, liseden sonra tekrar aynı ortamda bulunmak zorunda kaldım. lisedeyken de insanların sırf aynı ortamda bulunmaktan dolayı konuştuğu, sevilmediğini hissettirdiği, itici bulunan biriydi. geçen zaman içinde tüm arkadaşlık ilişkilerinde bu durumu fark edip, bu duruma direnç gösterecek şekilde evrimleşen şahıs, üniversite ortamında ustalığa ulaştı. en paylaşımcı insanı bile, bireyci, ben merkezci düşünmeye iten bu ortam, altyapısı hazır birinde nasıl bir etki yapar, siz düşünün. ev arkadaşları bir bir kaçtılar. en sonunda tek başına kalmaya başladı. ortak okul projelerinde, partner bulmaya bile zorlanır hale geldi. bir sevgilisi oldu sanırım. o andan itibaren, tüm arkadaşlık ilişkileri gereksizleşmiş olmalı. bu kanıya, sevgilisiyle, günün 10 saati süren msn mesaisinden fırsat bulup da halı sahaya bile gidemediğini öğrendiğimde ulaştım. belki de bu insanlar için en hayırlısı, hiç ayrılmamalarıdır. ancak, sevgili de insan olduğundan, bu maalesef gerçekleşemiyor.

aga sigaran var mı, aga bozuk var mı 1 lira, aga çayları ödeyiver, aga ben şunu aldım da para kalmadı, sen öder misin playstationu, aga cüzdanı evde unutmuşum, aga para bekliyodum da gelmedi, aga arabayla gelsene, aga sen de şu var mıydı, aga ben de içeyim mi, aga bi parça koparsana be, aga şuraya gidelim mi(parası yok), aga ateşi veriver.

lan her şey tamam da ben en çok ateşe sinirleniyorum. 10 kuruş biriktir de kibrit al bari demi? o da yok. işin bir de garip tarafı neresi biliyor musunuz? hayır cevapları almaya başlayınca, tavrınızda olan değişimi görünce bile pes etmemeleri. insancıl duygularla, 'madem paran yok, siktir git yaşama, anan mıyım, baban mıyım, orospu çocuğu?' denmiyor diye midir bilinmez, ısrarlarıyla evete sevk etmeye çalışıyorlar. tekme tokat dövülmeyi, ana avrat sövülmeyi mi göze alıyorsun bir sigara için demi? insan hayret ediyor.

bu insanlar öyle insanlardır ki, bu entry'yi okuyunca bizzat kendilerinden bahsedildiğini anlasalar bile, yarın bir tane sigara almak için okumamış gibi yapacak potansiyelleri bile vardır. karaktersizlik mi, menfaatçilik mi, bu kadarı ne olur meçhul. mesaj adrese teslim.