bugün

sinan sülün

ilk önce şunu söylemeliyim bu entry haddinden fazla övgü içerir.
sinan sülün'ü mahir başganın sayeseninde tanıdım (bkz: mahir ünsal eriş) kardeşimdir dediği facebook sayfasında bir baktım kitabı var demek ki iyi yazıyor yoksa mahir başgan böyle şeyler yapmaz diye düşündüm. normalde yazarları tanımak için sözlüklere bakar,verdiği röportajları okurdum ama sinan sülün için böyle olmadı. kitabının ismini aklıma not aldım. ne zaman kitapçıya gitsem aklımdaydı ama nedense almak istemedim;çabuk tüketme korkusu bu olsa gerek. dün öğle işten çıktım,beşiktaş'a gittim. öğlen saatlerini yeni yeni yakalayan bir insan için süper yer bence. arkadaşımla buluşacaktım fakat akşama saat vermişti,yapacak işim de yoktu geri eve gidersem uyuyup günü piç etmekte vardı. en iyisi kitap okumaktı. çantamda defalarca okuduğum kitapları okumak istemedim , aklıma erkek arkadaşı olduğu halde sevebildiğim kadının doğum günü olduğu geldi birkaç gün sonra. bana "veba" kitabını parasını biriktirip alacağını söylemişti belki de bu yüzden aşık olmuştum ona sevgilisi olduğu halde. kendimden utanıyorum bunları yazarken ama bu farklı bir konu,sinan sülün'le bir alakası yok yani.
alkım'dan veba ve karahindiba kitaplarını aldım ara sokakta her zaman oturduğum çaycıya gittim. normalde yapmam ama orada sohbet edecek kimsem olmadığı için mi yoksa kendimi iki gün sonra dar ağacında bulacağımdan mı açtım kitabı okumaya başladım.
aralık,bitti...çaylar bitti...sigaram yarılandı...gün öğleden sonraya düştü...arkadaşım işinin uzayacağını söyledi arayıp. kalktım sahilde biraz dolaştıktan sonra tekrar çayçıya geri döndüm bu sefer sokakta değil içeride kimsesin sesini duymadığım bir odadaydım.
mavi'ye başlamıştım...her sayfasında kitap bitiyor diye üzülüyordum belli etmesem de kendime. derken karahindiba...
kitaba başlamadan önce bana "bir kitap bittiğinde hem üzülüp,hem de mutlu olacaksın" deselerdi bunu söyleyen kişiyle acayip taşşak geçerdim,ama oldu gerçekten oldu;karahindiba benim için içinde cümlelerin olduğu kitap değildi yazarı ben olduğum kitaptı sanki.
sağ ol sinan sülün. bize mutlu hikaye bırakmadıklarını,bırakmayacaklarını gösterdiğin için.
güncel Önemli Başlıklar