bugün

alevilik gerçeği

Herkesin bilmediği, belkide birçok kişinin red edeceği birşeyi yazıyorum burada, eksi vermek isteyenler çekinmeyin verin. Alevilik denilen inanç Hz Ali'den gelen birşey değildir birincisi. Hz Ali camiide namaz kılarken saldırıya uğramış ve şehid edilmiş bir şahıstır. Böylesine öleceğini bile bile camiye giden bir şahsın, kalkıp yeni bir inanç ortaya atıp bizde namaz yok demesi kadar saçma birşey yoktur.
Bir diğer yalanda Tüm Türklerin önce Alevi olduğu yalanıdır, buda tamamen yalandır. Türkler islamiyeti Talas savaşında Çinlilere karşı Araplarla birlik olunca tanımış, daha son Hoca Ahmed Yesevi'nin sayesinde benimsemişlerdir. Türkler tarih boyunca hep sünni müslüman olmuşlardır.
Yanı iki tezimizde saçma duruyor, öleceğini bile bile camiiye girip namaz kılan bir adamın, bizde namaz yasak demesi saçma,
1100'lü yıllarda müslüman olmus Türklerin 700'lü yıllarda ölmüş olan Hz Ali'yi tanıyor olması dahada bir saçmalık.
Alevilik 1071 yılında Anadolu Selçuklu Devletinin içerisinde kurulmuştur, fakat kurucuları kesinlikle Türk değillerdi. Haçlı seferleri yapılırken haçlı orduları mecburen Anadolu topraklarından geçmek zorunda kalıyorlardı. bu geçiş sırasında Kudüs'e gidene kadar Selçuklular tarafından orduları talan ediliyor, muhtemelen Kudüs'e varacak ordu bile ortada kalmıyordu.
Bizans ve diğer Hristiyan devletler Anadolu'ya Bir takım misyonerler göndermeye başladılar. bunlardan bir kısmı hristiyanlığı yaymaya çalıştı ama başarılı olamadı.
Sonra Türklerin ilk inancı olan Şamanizmle Hristiyanlık karıştırıldı, buda tutmadı. Son olarak Türklerin ilk dini olan şamanizme Hristiyanlık eklendi, içerisinde Zerdüştlükte bulundu.
Ve şimdi bugün Hz Ali'ye ait olduğu iddia edilen resimlerin hiçbirisi Hz Ali değildir.
Bunun ispatıysa, sakal şeklinden bellidir, bilindiği üzere müslümanlar bıyıklarını inceltir, sakallarını gür bırakır. Fakat temsili Ali resimlerinde bıyıklar baya bir gürdür. Ali denilen o resimlerdeki şahıs Hristiyan bir papazdır, Alevilerin 12 imamı Hristiyanlıktaki isa'nın 12 Havarisinden gelir. Mum söndü oyunu zerdüştlükten gelir, zerdüştlerde kutsal günlerinde ateşin kenarında bir bakirenin bekaretini bozarlardı. Hiçbir ibadetin kesinlikle yer almaması ise Şamanizmden gelmiştir. Şamanizmdede yalnızca inanç vardır ibadet yoktur.
Aleviler yüzyıllardır, Hristiyanların emirlerini Anadolu'da uyguluyorlar, Ali diye resimleri etrafında döndükleri adam, hristiyan bir misyonerdir, Alevilik ise Zerdüştlüğün güncellenmesidir.
Eklemek isterim, islam'da canlı resim çizmek yasak olduğundan dolayı 4 halifenin ve Peygamberin resimleri çizilmemiştir. Buda temsili resmin yalan olduğunun kanıtıdır.