bugün

dabbe cin çarpması

Cumartesi gunu gece 11 seansina gittik. Heryerde cok guzeldi, bu sefer olmus gibi yorumlar okuyunca e o beklenti biraz yukseliyor tabiki. Fakat yine de herseye hazirlikli olmak gerekliydi. Toplam 4 kisiydik. 2'si izlerken uyuyakaldi. Benimde gözler kapanirken ikinci yari film hareketlendi sukur. Bana gore musallat'tan cok guzel bir film olmamistir. Zirve benim icin hala musallat. Onda gerildigim gibi gerilmedim ve de sasirmadim. Musallat ile karsilastirmak belki yanlistir ama dabbe'nin bu son serisine verebilecegim not 10 uzerinden ancak 6 olur. Hele o handycam cekimler. Tam anlamiyla mide bulandirici. Fakat eklemem gerekir ki Faruk hoca rolundeki elemana cok kanim isindi, cok sevdim. Rolunu cok iyi yapiyordu.

--spoiler--
Filmin ilk yarisi dedigim gibi asiri sıkıcıydı. Zaten ilk yarida birsey oldugu da yok. Bircok konu askida kaliyor. Film ancak faruk ile bilim de bilim diye tutturan ebru kizimizin kübra ve ailesinin yanina gitmesiyle ivme kazaniyor. Kameralari yerlestirmeler felan. Film ilk basladiginda bu handycam olayini abartmamislardir diye umarken, butun bir film maalesef sallantilarla geciyor. Tablolar dusuyor, kamera ters duz oluyor. Handycam olayindan baska bir de bitmek bilmeyen gurultulu ses efektleri insanin basini agritiyor. Hayir insanin korkacagi varsa da korkmuyor cunku asiri derece de uzun suruyor. Ancak sinir bozuyor. Faruk'un aynalarla olan ayini esnasinda yere tuzu döktügü sahnede, aklima supernatural dizisini getirdi ve gülümsetti. efennim sonra sonra tuvalet buyusu fazli var. Faruk kaziyor da kaziyor. Bobrek dalak karaciger, inek kafasi, bok püsür adam kasap acsa yeriydi yani. Hayir oldu olacak butun bir inek gömselermis diyorsun. Daha sonra Faruk ile ebru kibledere koyune gidiyorlar, cin ile evli elemanla konusuyorlar. gerci ben adami cin sanmistim ama karisi cinmis. bir de cocuklari vardi besikte. faruk ortuyu kaldiriyor tabi muzik arkadan bangir bangir. bu sahne mi korkutacak yani simdi? paldir kuldur geri donuyorlar. fakat telefon gelince faruk koye geri donuyor, ebru'yu geride birakiyor. hayir adam virane bir evde yasiyor ne telefonu lan? o an diyorsun aha faruk sazan gibi atladi gitti. tabi o ana kadar pakize'lerden suphelenmiyorsun. ebru sütyeninde buyuyu bulunca jeton dusuyor tabi ebru'da da ama cok gec. Benim anlamadigim hangi ara sütyenin icine o buyunun girdigi. Faruk'ta diger tarafta tuzaga düsüyor. Fakat bakiyorsun adam kamerayi cani gibi sahiplenmis. ölcek olsa o kamera elden düsmüyor. Ulan benim pesime takilacaklar öyle, kamerayi atar firlatirim. Oyle bir kosarim ki usain bolt bile yanimda yavas kalir. zaten amerikan filmlerinin bu durumuna cok kil oluyordum, salak bu amerikalilar diyordum. Bakiyorsun burda da ayni mesele.

Faruk'un kuyuya düsüsü üzdü beni evet. Fakat kamera hala kayitta, bildigin saglam kameraymis o kadar tas kaya geldi üzerine. ebru bilim de bilim derken sanirim son sahnede ebesinin örekesini görmüstür. Merak ettigim refika'nin kizinin bir kizi vardi. Son gün babaannesine biraktim dedi. O kucuk kizin akibeti ne oldu acep? Anasinin, anneannesinin garip hallerinden hic mi tirsmadi nedir? Neyse öyle böyle film bitti. Film suresince arkada kahkahalar atarak gulen, uyarima ragmen konusmaya devam eden iri ergen bozmalarina bildigim butun kufurleri tekrardan gonderiyorum.

--spoiler--

Film cok uzun suruyor. beni ilk yari hep saatime baktirdi. ne zaman bitecekten cok, boyle mi devam edecek diye kafamda sorular olustu durdu. insanlarin bu denli basarili bulmalarini pek anlamamakla birlikte, herkesin bir zevki vardir diyorum. faruk rolundeki arkadas baska bir film cekerse izleyebilirim, yok boyle sakinlik abi. ki tek faruk izlettiriyor filmi. evet saglam sahneler vardi ama ben bekledigimi pek bulamadim. ve yemin ettim. bir daha asla ama asla el kamerasiyla cekilmis bir film izlemicem. butun bir gece bas agrisi cektim. film benden bir 6 alir ama daha yuksek bir puani bence haketmiyor.