bugün

the book thief

aslında hiç tarzım olmamasına rağmen hediye gelmesi üzerine başladığım, iyi ki başladığım mükemmel kitap. ben fantastik, bilim-kurgu türlerinde okurum genelde.
kitap ölüm'ün ağzından yazılmış diye açıklayabilirim sanırım. azrail değil, bu fikirle dalga geçmiş yazar. shinigami tarzı bir şey olabilir diye düşünüyorum ama o da değil galiba. ruhları toplayan bir yaratık. bana shinigami'yi anımsattı ama sadece "ölüm" de olabilir. zaten beni ilk başta kitapta tek çeken şey de bu ufak fantastik kurgu kırıntısıydı. sonra hikaye gittikçe derinleşti ve anlatıcıyı unuttum resmen.
ana karakter liesel ise gerektiğinde çocuksu, gerektiğinde olgun, genelde meraklı ve hevesli olan okumaya geç başlamış ama kitapları zaafı haline getirmiş küçük bir kız.
henüz bitirmedim. sonunun nasıl olduğunu tahmin edebiliyorum ve bu yüzden bitiresim gelmiyor.
yazarın anlatım tarzı çok güzel. olayların akışı biraz karmaşık ama farklı kişiler anlatılınca karışıyor. yoksa düzenli aslında.
kitap hakkında spoiler vermek istemediğim için daha fazla yorum yapamıyorum. o kadar güzel bir anlatımı, zamanı, düşünce akışı var ki insan bırakmak istemiyor.