bugün

majör depresyon

bu hastalığa yakalanmış birisi bu hastalık hakkında ne kadar ve ne derece doğru tanım yapabilir tartışılır. gerçek şu ki dışarıdan bakıldığında durumun ciddiyeti anlaşılmaz. bu hastalığa yakalanmış kişiye dışarıdan bakan insanlar, kişinin değişiminin farkına varır fakat boyutunun ne kadar büyük olduğunu anlaması imkansızdır.

hasta görüştüğü insanlara hayatın genel olarak ne kadar boktan olduğundan sürekli bahsediyor olsa da intaharı düşündüğünü cümle aralarına serpiştirip önemsiz bir şey gibi bahseder. gün gelip intahar ettiğinde durumun bu kadar kötü olduğunun farkında olmadıklarını konuşur yakın çevresi. işte asıl sıkıntı budur. bana sorarsanız 'zeki insan hastalığı' dır. çünkü hasta kişi onu kimsenin anlamayacağını bilir. problemlerinden, sorunlarından, çaresizliğinden kime bahsedecek olsa alacağı cevapları kendisi zaten tek tek bilir. bu yüzden kimseye bunlardan bahsetme gereksinimi duymaz. zeki insanlar cevaplarını bildikleri soruları sormazlar.

bana göre bu hastalıktan kurtulmanın en sağlam yolu yeni bir insandır. bu 'yeni insan' kariyer sahibi, başarılı, hayatında bir çok şey yolunda giden, sözü geçen, saygı duyulan ve itibar sahibi insandır. eğer hasta kişi bir şekilde ve bir sebeple bu 'yeni insan' ile tanışma fırsatını yakalayıp, kendisini bu şahsa sevdirirse hayatını yeniden şekillendirip hastalığından tamamen ve sorunsuz şekilde kurtulabilir. umarım kurtulmanın ne kadar zor olduğunu anlayabilmişsinizdir.