bugün

hz ayşe

kendisi peygamber efendimiz ile evlenmeden önce bir dönem ibn cübeyr isminde bir sahabe ile nişanlı idi. buradan çıkacak tek sonuç vardır, o da hz ayşe hz muhammed ile evlenmeden evvel evlilik çağında bir kişi idi.

ayrıca kaynaklarda bu evliliğin gerçekleştiği zamanda hz ayşe'nin 9 yaşında olduğuna dair iftiralar vardır. hiç o bölgede sıcak iklim nedeniyle kızların erken olgunlaşması hadisesine girmeyeceğim. bakalım hz ayşe kaç yaşında...

hz muhammed hz hatice ile evli iken başka bir evlilik yapmamıştır. hz. haticenin vefatından sonra ise hz ebubekir'in kızı hz ayşe'yi istetmiştir. bu istetme hadisesi hz muhammed 50 yaşında iken peygamberliğinin 10. yılına tekabül eder. kaynaklar ise hz ayşe'nin doğumunun ilk vahiyden 7 yıl önce olduğuna işaret eder. hatta bu peygamberliğin başlangıç sürecinde hz ayşenin hz ebubekir'in kızı olarak ev işleri yaptığına dair kadın sahabe görüşleri de vardır.

bu bilgiden kaba bir hesaba girişirsek hz ayşe peygamberimiz 40 yaşında iken 7 yaşında idi. onunla evliliği ise hz muhammed'in peygamberliğinin 10 yılında gerçekleşti. neymiş? hz ayşe evlendiğinde 17 yaşında imiş.

şimdi ben buradan iki okka küfür de sallardım ama değmez. sizi ben mi müslüman yapacam? turan dursun affetsin sizi...