dacia sandero stepway

şu sıralar mavi rengiyle nurhayat'lı reklamları dönen renault'un yan ürünü suv görünümlü otomobil markasıdır. yerden yüksek oluşu aracı benzerlerinden farklı kılmaktadır.

şimdi burda herkes eski sandero stepway hakkında bilgi sahibi olduğundan dolayı kötüleyebilir ve aşağılayabilir. doğrudur. yeni çıkan kasasına girmeden evvel eskisiyle ilgili bir iki kelam etmek gerekirse donanım olarak, malzeme kalitesi olarak yetersiz ancak görünüş ile yakıt tüketimi açısından tatmin edici bir araçtı. tek hava yastığı ve abs dışında güvenlik ekipmanı olmaması büyük bir dezavantajdı.

ancak yeni sandero stepway'in ilk sahiplerinden biri olarak söylemek isterim ki dacia-renault ortaklığı çıtayı gerçekten yükseltmiş! birincisi araçta çift hava yastığı,abs,asr ve esp var. bunlar aracı güvenlik açısından bir üst sınıfa taşıyan özellikler. devam etmek gerekirse ön konsolda gerek görüntü gerek ise malzeme kalitesi açısından gelişme var. cd-mp3 çalar-bluetooth ve manuel klima standart olarak sunuluyor. eski dacia sahipleri gayet iyi bilirler ki bunlar opsiyoneldi. bunun dışında dışarıdan içeriye gerek motor gerek ise dış çevre seslerinin yalıtımı oldukça iyi. neredeyse hiç ses gelmiyor. kaporta sacının kalınlığı da eskisine göre farklı. kapıyı kapadığınızda bu söylediğimi anlayacaksınız.

kasanın değişmiş oluşu eskisine göre (göreceli elbette) daha güzel ve havalı bir görüntüye sahip oluşu aracın diğer artılarından. yakıt tüketimi konusunda yine selefinden aşağı kalır yanı yok. zaten megane, fluence gibi renault'un yüksek fiyatlar ile sattığı araçlarda ki 1.5 dci motora sahip ve performans konusunda renault araçları kadar iyi.

olumsuz özelliklerine gelirsek; hala yan aynaların otomatik olmaması, yol bilgisayarından mahrum bırakılması, stepne lastiğin opsiyonel oluşu (komik değil mi) bunlar arasında sayılabilir.

aracı net 33000 tl ye mal etmiş olarak söyleyebilirim ki bu fiyata alınabilecek en ideal araçtır.