bugün

okul öncesi öğretmenliği

çocuk sevgisi ve sabır özelliklerinden ibaret olmayan meslektir. tam manasıyla göt ister. ilköğretim çocuğuna düz bir şekilde öğrettiğiniz her bilgiyi, hemen olmasa da bir müddet sonra algılayabilir. ancak okul öncesi çocuklarına her ne öğretecekseniz çeşitli tekniklerle öğretmek zorundasınızdır. zira dikkatleri en fazla 7 dakika sonra dağılacaktır. akabinde "örtmenim sıkıldım örtmenimmm sıkıldımm" diyerek beyninizi sikeceklerdir. nedir bu teknikler? görselliği ön planda tutan kartlar, öyküleştirme tekniği, öğretiyi çeşitli melodilerle yeniden şekillendirmek vs.

buna rağmen dikkatleri dağılacak ve sabrınızın tüm limitlerini tüketeceklerdir. bununla da bitmiyor tabi. tüm gün çocuk sesleri ve bitmek bilmeyen şikayetleri ile düzülen beyin, eve döndükten sonra da düzülmeye devam edecektir. aylık plan, haftalık plan, günlük plan, faaliyet hazırlığı, önemli gün ve haftaların hazırlığı...

bir kısmını sayabildim daha da fazlası var. ben gidip plan hazırlayayım. adios öğretmenliği basit ve rahat bir meslek sananlar. retinanızı parçalarım!