bugün

türkiye de türk yok yalanı

yıllar önce y haplogroup üzerine asyalı uruklarla (n, c3, ve q ele alınmış) ilgili yapılmış bir bilimsel makaleye dayandırılan götten uydurma iddianın aslıdır. yani türkiye'de türk yok tümüyle uydurma ve yalan bir iddiadır.

türkiye'de bunlar üstüne yapılan araştırma sonuçlarında çıkan %8'lik oranı gören bazı dallamalar da buna yeni gelin gibi sarılmışlardır.

oysa aynı araştırma diğer türk devletleri içinde yapıldığında da durum pek değişmiyor. kırgızlar'da %12, uygurlar %8, türkmen %9, azerbaycan türkleri %10, kırım tatarı %14.

pekiyi, bu n, c3, q nereden çıktı? nenetler %78 ile n grubunun en sık görüldüğü halk. c3 grubu ise en sık evenkiler'de görülüyor. q grubunun en sık görüldüğü halk ise güney amerika yerlileri.

kaynak: http://en.wikipedia.org/w...roup#Defining_populations

üstüne üstlük moğolistan'da, asya hun devleti'nden kalma 2000 yıllık 62 kurganda yapılan kazılardan çıkan iskeletler üzerinde yapılan deneyler sonucunda yazılan ancient dna tells tales from the grave'de de açık açık hunlar ile, günümüzde türkiye'de yaşayanlar da dahil olmak üzere, çağdaş türkler'in dna sekanslarının eş olduğu belirtilmektedir.

genome news network'ün haberi: http://www.genomenewsnetw...icles/07_03/ancient.shtml
güncel Önemli Başlıklar