bugün

amsterdam

üçüncü ve en son ziyaretimden sonra artık birşeyler yazabileceğim kendisi ile ilgili, amacım amsterdam'da iyi vakit geçirmek isteyecek uuserlara tavsiyelerde bulunmak;

Öncelikle coffeshoplar, kiralık kadınlarla dolu olan redlight district'i mutlaka ziyaret ediniz ama çok fazla oralarda zaman harcamayınız, oralarda manasız bir gerginlik ve stoned halde bir sürü turistten başka bir şey yok,
Biraz daha o bölgeden uzaklaşınız, jordaan mahallesini bulunuz, orada daha az turist görmek mümkün en azından biraz da olsa hollanda'lı görmek mümkün, bu bölgede daha iyi coffeshoplar ve barlar bulunmakta. Coffeeshop önerisi; rokerji bunların bir çok şubesi var ama jordaan'daki hem en büyüğü hem de en güzelidir.
Paradiso diye bir bar vardır haftanın her gecesi çeşitli konseptlerde partiler ve konserler düzenlenmektedir. Mevkii olarak yine jordaan'dadır eski bir kilise binasıdır, muhteşem bir ortama sahiptir.
Bu şehirde mutlaka bisiklete sahip olun çok ta zor değil, kiralayabilirsiniz ama şansınıza güveniyorsanız sağda solda kilitsiz binlerce bisiklet vardır onlara bakının bulursunuz, biz 12 günde 10 tane bulduk, 600000 tane bisiklet olan bir şehirden bahsediyoruz sonuçta. Tam bir bisiklet şehridir amsterdam onun haricindeki bütün ulaşım yollarını pahalı kılmışlardır trafikteki bütün öncelikler bisikletlilere verilmiştir, bisiklet yollarına dikkat edin ansızın çarparla hiç acımazlar, bisiklet yoluna bir turist atlasa da ezsek diye beklemekteler resmen.
Şehrin daha batı bölgesinde westerpark içinde pacific parc diye bir bar vardır ki o da süperdir, vakit geçirmek için harika bir yerdir. Haftasonları çok kalabalık olmakta ve herkes mutluluk içinde dans etmektedir, ansızın kocaman arkadaş grupları içinde kendinizi dans ederken bulabilirsiniz ve bundan da keyif alırsınız.
Bir de mutlaka sehirde bisikletle boş boş geziniz mutlaka şehir sizin için sürprizler hazırlamıştır. Turistik bölgede olmayan herşey daha ucuz, daha samimi ve daha kalitelidir.

ilgili linkler: http://www.rokerij.net/ http://www.paradiso.nl/web/show http://www.pacificparc.nl/

Edit'e açık entry'dir henüz döndüm yorgunluğumu bile atamadım, sorular doğrultusunda da editlenebilir. Ama aklıma geldikçe doğaç editlere de maruz kalacak başlıktır.

ilk edit: Meyve, sebze çok lezzetsiz, çok keyifsiz, çok kimyasal...Buradaki insanlar bir çok meyvenin sebzenin ne tadını ne de şeklini orjinal haliyle biliyor, onlar fabrikasyon, tatsız, sağlıksız, renkli, düzgün şekilli birşeyler yiyorlar ama isimleri haricinde hiç bir benzer yanı bulunmuyor bu bahsettiğim şeylerin bizim meyve ve sebzelerimizler .