bugün

vahdettin vatan haini

Yalçın Doğan'ın kaleminden...

iŞGAL kuvvetleri komutanına başvurmasının ardından bir ingiliz muhribi ile yurt dışına kaçan son padişah Vahdettin i aklama çabaları eksik değil.
Atatürk ün aramızdan ayrılışının üzerinden 73 yıl geçiyor. Böyle bir günde Vahdettin in ihanet belgesini yayınlamak farz oluyor.
Vahdettin te dönemin ABD Başkanı Coolidge e bir mektup yazıyor. Mektup Paris teki ABD Büyükelçiliğine teslim ediliyor, oradan Washington a gönderiliyor. işte, o ibret belgesi:

Amerika Cemahir-i Müttefikiye Reisi Mr. Coolidge Cenablarına,

Siyasi olayların ve gelişmelerin bütün iç yüzünü, hangi nedenlerden dolayı Saltanat merkezimi geçici süre terk etmek zorunda kaldığımı biliyorsunuz.
Bu süresiz uzaklaşmanın babadan kalma sahip olduğum Saltanat ve Hilafet makamından vazgeçtiğim anlamına gelmeyeceği açıktır. Ankara Meclisi gibi isyancı bir fitnenin alacağı tüm kararların geçersiz olduğunu bildiririm. islam Hilafetinin Osmanlı Saltanatından ayrılması, Hilafetin tümüyle kaldırılması dini, kavmiyeti, vatanı belirsiz ve karışık askerlerden ve öteki sınıflardan oluşan küçük bir şer zümresinin kısmen zorla ve kısmen bilgisizlik ve gafletle yönlendirdiği beş, altı milyonluk Türk kavminin yetki alanı içinde değildir. Bu ancak tüm islam dünyasınca atanan uzman kişilerden oluşan bir meclisin toplanması ve tüm din bilginlerinin ortak kararıyla çözülecek evrensel bir sorundur. Şeriata aykırı kararlar hangi makamdan olursa olsun, sonuçsuz kalmaya mahkumdur.
Hanedanımın ileri gelenleri aleyhinde Ankara Meclisi tarafından kabul edilen sürgün ve kovma, emlakine ve bireysel mallarına el koyma gibi haksız kararları hanedanımın bireylerini insan haklarından soyutlar niteliktedir. Bu konuda yüce kişiliğiniz ve Cumhuriyet Hükümetiniz tarafından olanaklar ölçüsünde yapılabilecek yardımları pek değerli sayacağı açıklamaya gerek yoktur.

13 Mart 1924
Mehmet Vahidettin

Uzun uzun şeriat ve hilafet övgüsü, saltanat aşkı. Yetmiyor padişah Kurtuluş Savaşı sonucu yeni ülkeyi kuranları vatanı, kökeni, dini belli olmayan isyancı kişiler, şer zümresi olarak tanımlıyor. Kurulan devletin ulus egemenliğine dayandığını kabul etmiyor. Babadan kalma saltanatı korumak için başta Amerika, yabancı ülkelerin Türkiye ye müdahaleye çağırıyor.
Eminim, bugün olsa, son tahlilde Vahdettin in de Atatürkçü olduğuna kuşku duyulmaz.