bugün

300

bugün gittiğim beynelmilel filmi başlamadan fragmanını belkide 50.kez izlediğim, fragmanı izledikten sonra ya yemişim beynelmilel'i dedirtip filmden zırnık tat aldırmayan gösterime girmesini ağzımdan salyalar saça saça beklediğim filmin adıdır.

efendim "abartıyo herif" diyebilirsiniz ancak filmin fragmanını izlemeyenler fragmanı izledikten sonra ne kadar da haklı olduğumu görüp benden özür dileyeceklerdir.

film : frank miller'ın grafik romanından uyarlanan, yönetmenliğini ölülerin şafağıfilminin de yönetmeni zack snyder yaptığı, başrolünü operadaki hayalet, ateş krallığı, dracula 2000 filmlerinde de oynayan gerard butler'ın oynadığı, çok zengin bir tarihsel arka planı olan bir film olmak özelliklerini de taşıyor.

ayrıca sin city filminin de frank miller'ın aynı adlı grafik romanından sinemaya aktarıldığını eklemek isterim.

tarihsel arka planına gelince :

olay isa'dan önce 4.yüzyılda geçiyor pers kralı kimi kaynaklara göre 200.000 kişilik ordusunu yunan krallıkları üzerine gönderir.yunan kralı ise ordusuna zaman kazandırmak için en seçkin savaşçılarından oluşan 300 kişilik birliğini 5.000 kişilik öncü kuvvetlerinin yanına katarak pers ordusunu oyalaması için gönderir.

bir anlamda intihar için gönderilen bu seçkin askerler pers ordusunu dar bir geçitte karşılarlar.amaçları hem ordularına zaman kazandırmak hemde pers ordusunu denizlerde daha güçlü olan yunan devletinin karşısına deniz savaşı için çıkmasını sağlamaktır.

tabiki bu 5.300 kişilik öncü askerler büyük pers ordusu karşısında ölene kadar savaşıp pers ordusunu deniz savaşına mecbur kılarlar.

arkadaşlar yazıyı uzatıp sizleri sıkmak istemem.film mart ayının ikinci yarısında gösterime giriyor.bütün dünyada merakla beklenen bu filmi herkese şiddetle tavsiye ederken küçüklerin gözlerinden büyüklerin ellerinden öpüyorum.