bugün

rüya görmek

"bilinçaltını çok iyi yansıtan şeydir. genellikle korkularımızla ve endişelerimizle rüyada yüzleşiriz.

bilimsel açıdan pek bilgim yok ama yaşadığım ve teyit ettiğim iki çeşit rüya tipi var.

birincisi ; tamamen rüya hali. yani bu tipte, rüya gördüğünüzün farkında değilsinizdir. sanki olanlar gerçekten başınıza geliyormuş gibi gelir. kabus gördüğünüz zaman gerçekten çok tatsız bir hal alıyor.

ikincisi; ile farkındalık hali. bu tipte ise gördüklerinizin rüya olduğunun tamamen bilincindesinizdir. sizi bilemem ama ben böyle tip rüyalarda,"

madem bu bir rüya ve ben bunun farkındayım, o halde müdahale edebilmeliyim derim. biraz ederim:

çok avatar izledikten sonra üstüme gelen ateş toplarına su bükebilirim, harry potter ve ölüm yadigarları 2 den sonra, beni seferihisar-sığacık dolaylarında, ölüm yiyenleriyle beraber avada kedavra nağmeleriyle yazlık arkadaşlarımı öldürerek kovalayan voldemort ve panpişlerine avada kedavra maxima* çekebilirim.
bazen bunlara gücüm yetmez, birazını yaparım ya da hiç yapamam ve gerilirim. oysa bırak yapamamayı, onların kuralına göre bile yenmeme gerek yok. beğenmezsem uyanabilmeli, ya da güzelleştirebilmeliyim, ama bunları yapamıyorsam, bilinç altıma suni suni ve ani müdehale edemiyorsam... bu iyi bir şey değil, neticede benim bilinç altım, ehh konu buralara gelsin istemezdim**.