bugün

öğretmenlerin çok fazla maaş alıyor olması

bakmayın kamerayı her gördüklerinde salya sümük ağladıklarına, yaptıkları işe göre aldıkları para çok bile. yazın 3 ay tatil, sömestir tatil, bayram tatil, seyran tatil, seçim olur tatil, kar yağar tatil, sel olur tatil. ek ders verir saati anasının amı lira. en az çalışıp en çok maaş alan devlet memurudur öğretmen. measisi bu kadar rutin başka devlet memuru var mı arkadaşım? sabah sekiz akşam beş muhabbeti tam bunlara göre. haftasonu zaten tatil. fazla derse girse ek ders ücretini de alır. peki yaptıkları iş?

ilkokul 5 e gelmiş hala okuma yazma bilmeyen mi ararsın, liseye gelmiş 8 kere 9 a 45 diyen mallar mı ararsın, tarihinden, yaşadığı ülkenin halinden bi haber nesiller mi dersin, ne ararsan var. bu nasıl öğretmenlik lan? okuma yazma bilmeyen daha adını bile yazamayn çocuk ilkokul 5 e nasıl geldi hacı? çok zeki diye direk 5 ten mi başadı? o zaman niye okuma yazması yok bu lavuğun. ticaret lisesine gidip çarpım cetvelinin yarısından fazlasını bilmeyen andavallarla uğraşırım hergün. bu çocuklar saksıda mı yetişti, o sıralardan geçmediler mi? niye işinizi safsakladınız? hani hepiniz mustafa kemal in öğretmenleriydiniz, hani öğretmenlik kutsal bir meslekti, hani işiniz ''insan'' yetiştirmekti? noldu hacılar?

o aldığınız paranın hakkını verin lan önce. bir eliniz yağda öbürü balda üstüne utanmadan öğretmen aç diye ağlıyorsunuz. sizin sınıfınızda asgari ücretle okutulan kaç tane çocuk var haberiniz yoktur tabi. aybaşı maaşa bakarım hacı, iki kere iki nasıl olsa her yerde dört ediyor değil mi?