bugün

mafia 2

son chapter'a geçmeden önce oyun hakkında değerlendirme yapabileceğimi düşünüyorum.

öncelikle çok güzel bir şehir yaratmış yapımcılar. gerçekten güzel bir mekan sunmuşlar bize. ama bu mekanda yapacak hiçbir şey yok. sadece etrafa bakabiliriz. ama grafik olarak gerçekten mükemmel bir şehir.

grafikten devam edersek bir eksiklik olarak kadın modellemelerini verebiliriz. her şey üzerinde ayrıntılı biçimde çalışılırken sadece 3-4 kadın görüp şaşırmamak elde değil. mesela chapter 1'de bakıştığınız, bir çok kez joe'nun evinde gördüğünüz hatunu şehrin içinde defalarca görebilirsiniz. ilk başta insan şaşırsa da sonra alışılır.

oyundaki hatalardan bahsederken hapishane öncesi sonrası büyük zaman değişiminde özellikle joe'nun evinde bazı hatalar var. joe'ya ilk gittiğiniz ilk chapter'da yatağın üstüne bakınca kırmızı bir sütyen göreceksiniz. üzerinden yıllar geçecek ama siz ne zaman joe'nun evine giderseniz o kırmızı sütyen orada olacak. eve dikkat ederseniz aynı hatalardan bir iki tane daha fark edersiniz.

oyunun işleyişine gelince uzun süre araba sürmenin zevkini tadıyorsunuz. gerçekten müziklerle, insanlarla o yılların atmosferi mükemmel yansıtılmış. eğer bir gün bu alanda sıralama yapılacaksa bu oyun ilk sırayı alabilir rahat rahat. özellikle duvarlarda kola içen kadın posterleri çok ilgimi çekti, ne zaman görsem baktım güldüm, bir garip.

bu mafya türü oyunlarda en çok istediğim durum intikam duygumun beslenmesi. sonuçta stres atmıyor muyuz hacı? işte chapter 13'te bizim bu isteğimiz karşılanıyor. oynamyanlar için söylemeyeyim ama joe reis ile birlikte 2 kişi alemi öldürmek en sonda dostumuzu öldürerinin ağzına beynine sıkmak müthiş bir duygu. **
ara filmler görüntü olarak konuşma olarak mükemmel, ama benim gibi az buçuk ingilizcesi olanlar bazen bir yerden ipi kaçırabiliyor. ha bu oyunun derdi mi, tabi ki hayır söyleyeyim dedim.

yollarda geçen vaktimizle çatışmadaki vaktimizi oranlarsa 0<xzczxczxcvzx<1 şeklinde bir değer çıkar ki bu da oyunun eleştirilebilecek ki eleştirilen yönlerinden biri. tamam araba kullanmaktan zevk alıyorum ama çok az çatışıyoruz çok az adam öldürüyoruz. çatışma sahnelerinin, silahların çok iyi olması bu sahnelere olan özlemimi arttıyor açıkçası.

özetle oyun 10 üzerinden dokuzu hak ediyor ve anında mafia 3'ü düşündürüyor.
güncel Önemli Başlıklar