kuru kuru içilmez. şöyle yanında fırından yeni çıkmış bir simit ya da yine fırından yeni çıkmış sıcak ekmek arası tereyağ ya da tarçınlı kurabiye. afiyet olsun.
ecce homo-kişi nasıl kendisi olur''da nietzsche'nin belirtisine göre; her sabah bir bardak 'açık' olarak içilmelidir. Ona göre en iyisi budur, günün ilerleyen saatlerinde örneğin; akşamleyin ve de koyu olarak içilen bir çayın insana büyük zararının olacağını düşünür. "Bu kadar basit bir bilgiyi neden paylaşıyor ki?" diye sorarsanız: Zaten o da bunu ilerleyen sayfalarda kendince dile getiriyor tabii tahmin edileceği gibi anlaşılması zor bir şekilde.
resmi türk içecegi. günde 10 bardak içmezsem rahat edemiyorum. yaz aylarında bu barem aşılıyor tabi. 20yi buldugumda oluyor. sıcakta iyi gidiyor gavur icadı.
ikram etmekten mutluluk duyduğum yegane sıcak içecek. ayrı bir kültürdür. yanında aparatifler ikram edersin kibarca reddedilen yemeğin telafisi olur, biten bardağı sormadan doldurursun sohbetin iyi gittiğini anlatırsın, son bardakta ısrar edersin sevildiğini anlatırsın.
şimdi demlediğim bir güzel olmuş ki mutlu oldum la sözlük.
valla lan kan kırmızı. tadı harika. harbiden mutlulukla içiyorum.
sikim kolasını, nescafesini.
çok güzel sözlük gel bi bardak verim.
trabzon park meydan'da süzmeden içilen içecek. ilk gittiğimde oldukça şaşırmıştım. ince belli bardağın yarısı çayın çöpü doluydu. süzgeçli deyince süzüp getiriyorlar. ilginç. limonlusu candır bu arada.
unutmadan: kokulusu da güzeldir. tomurcuk çay diyorlar sanırım.