bugün

" yörüklerden sanatçı çıkar, sporcu çıkar, edebiyatçı çıkar, müzisyen çıkar da bir tek vatan haini çıkmaz / mustafa kemal atatürk.
görsel
Keşke biraz daha yörük olabilsem.
--spoiler--
- sen ne iş tutarsın?
-men yörüğüm. hem yörürün hem verürün .
-ne verürsün?
-vergü deyü tatar'a bızaları verdük, beygürleri verdük, gazları verdük, gardaşları verdük, toprakana'ya bubayu verdük, halayu verdük, teyzeyü verdük, eşkiya'ya malumuzu verdük aşımızı verdük ama acunla hep yörüdük, yörüdük ama hep eksülerek.
hacivat karagöz neden öldürüldü
--spoiler--
ege bölgesinde alevi-bektaşi inancını benimsemiş olanlara türkmen,sünni olanlara ise yörük deniliyor.yörükler fiziksel olarak türklerin genel özelliklerini-geniş ve etli bir yüz,çekik gözler...- fazlasıyla barındırıyor.bunun dışında çetin doğa şartlatıyla yıllardır savaştıkları için modern yaşama uyum sağlamakta zorlanıyorlar,direnç gösteriyorlar,inatçı insanlar...fakat gerçekten çalışkan,zorluklardan yılmayan kişileri barındırıyorlar içlerinde.bugün bir yörük köyüne gittiğinizde sırtında kilolarca odunla ormandan gelen bir nineyle karşılaşabilirsiniz örneğin.şivelerinde hala öztürkçe kelimeler vardır,dilimize giren yabancı kökenli sözcükleri reddetmişler,onlara ana dillerine uygun yeni sözcükler türetmişlerdir,örneğin balon<şişirgen,terlik<şipidik...
mensubu bulunduğumdur ve hala torosların eteğinde yaşarız. 20 yıl evveline kadar yarı göçer halde idik. şimdi statik haldeyiz.*
Kızılırmak yayının batısında kalan bölgelerde konar-göçerlik edenlere Yörük bu çizginin doğusunda kalanlara ise Türkmen denilmiştir.

burada da belirtmek isterim ki Yörük ve Türkmenler’in ayrı ayrı ve farklı birer etnik grup gibi gösterilmesi yanlış ve kasıtlıdır. Yörük ve Türkmenler, aşiret hayatı yaşayan Türklerdir. 
yerli antalyalıların çoğu. (malum, sahil kesiminden içlere doğru gidildikçe çoğunun yerli olduğu görülebilir.)
hala göçebe hayat sürenleri olan, çeşitli kollara ayrılmış, antalya ilinin yerli halkını oluşturan türkmen boyu.
mustafa kemal atatürk'ün ,
arkadaşlar! gidip, toros dağlarına bakınız, eğer orada bir tek yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki bu dünyada hiç bir güç ve kuvvet asla bizi yenemez. dediği önceleri göçebe yaşamış sonraları da iskan politikaları ile yerleşik hayata geçmiş türkmen topluluğu.

bugün çoğu yerleşik hayata geçmesiyle birlikte yörükler hala yazın yaylalara çıkıp atatürk'ün işaret ettiği ocağı tüttürmektedir.
türk'ün hası, hakikisi.
en çok yaşadaıkları bölgeler arasında antalya,aydın ve bilecik söğüt başta gelir diğer illerde yaşayan bir çok yörük buralardan göçmüştür ayrıca kendilerine ciddi miktarda(bayağı ciddi) konya,osmaniye,adana,izmir ve muğlada da rastlanır.
Her Turk yoruktur.Orta asyadan yureyerek gelen insanlara yörük denir. Kelime anlamiyla yörù-mekten gelir. Kara keceli,avsar,tekeli gibi kollara ayrilir. Yemek ve sosyal hayat kulturleri cesitlilik gosterir. Dag yorukleri hayvanciliklq ugrasirken ova yorukleri tarim yapar.
yürüyen türk. yani türk oğlu türk allaha şükür.
koltukta otururken bile bağdaş kurarlar*.Antalya yöresinde bol bulunurlar
görsel

Yörük bir aile ekmek yaparken..

Fotoğraf hangi ilçemize ait dersiniz?

Şuan ki haliyle alakası olmayan kaș..