Marmara Üniversitesi, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler bölümü yrd doç'i ve fikrimce en değerli hocası. birikim dergisinde sıkca yazılarına rastlanır. radikal.com.tr'den neşe düzel'e verdiği tam sayfa bir mülakata da ulaşmak mümkündür.
birikim dergisinin 232-233 sayısında yayınladığı Sol Demokratikleşme ve AKP isimli makalesinde akpyi sahte demokrat olarak görmek yerine türk solunun akpyi demokrasi konusunda zorlaması gerektiğini zira akpnin avrupadakine benzer bir demokratikleşme hamlesi yapmasının mümkün olduğunu veciz ifadelerle dile getirmiş kişidir. özellikle akpnin demokrasi konusunda zorlanmamasının akpnin 1970lerde adalet partisinin yaptığı gibi ordu ile ittifak kurmaya daha meyilli hale getirebileceğini de dile getirmiştir. hocanın aktütün olayından önce böyle bir tespit yapması ise ayrıca takdire değerdir.
taraf'ta yeni bir röportajı yayınlandı geçenlerde (neşe düzel yapmış). verdiği cevaplardan takip edilmesi gereken bir akademisyen olduğu sonucuna vardım. röportaj ortalama 'pazartesi konuşmaları'ndan uzun olmuş, iki gün üstüste yayınladılar, iyi de yaptılar. türk toplumuyla ilgili genel izlenimleri şöyleymiş bu abimizin;
-bizim ülkemiz koca bir aile gibi. bu da çok tehlikeli bir şey. herkes aynı dizileri izliyor, herkes aynı şeylerle ilgili. hep beraber televizyonun önüne oturan büyük bir aile bu toplum.
+neşe abla sorar: aile olması niye tehlikeli?
-bu toplum biraz farklılaşmalı, normalleşmeli. bir toplum refah pastasından yararlanıp evinden çıkabileceği kadar müreffeh olamadığı sürece farklılığın peşine düşemiyor, hayatını farklılık üzerine kuramıyor. hobileri olmuyor. evine hapsolmuş insanların toplumu oluyor. böyle bir toplumda insanların ötekini reddetmek üzerine ajite edilmesi, ırkçılığa varan milliyetçiliğin kışkırtılması ekonomik kriz dönemlerinde çok daha kolaydır.
7 şubat kanun hükmünde kararnamesi ile ihraç edilen marmara siyasalin değerli hocalardan birisidir. Bu duruma karsi tepkisini Abbasağa Parkı’nda ‘Demokrasi Dersi’ vererek gostermistir.