bugün

istiklal caddesi üzerinde, imam adnan sokak 'ta bulunan, yönetmen reis çelik tarafından işletilen; genelde kıyıda köşede kalmış bağımsız filmlerin gösterimini yapan küçük ama otantik bir sinema salonudur.
kafeteryasının duvarları eski türk filmlerinin afişleri ve ünlü yönetmenlerin hayatlarının kısaca anlatıldığı duvar kağıtlarıyla süslüdür. ses sistemi ..vb teknoloji açısından çok gelişmiş olmasa da ev gibi bir ortamda ,dev beyaz perdede sinema keyfini hem de cüzzi bir fiyat karşılığında yaşatması bakımından çok güzel bir mekandır.
çayı da güzeldir hem de ucuzdur.yeşilçam günlerininin kokusunu teneffüs etmek isteyenlere önerilir.
büyük ama biraz ruhsuz sinema salonlarıyla kıyaslanınca insanda tebessüme sebep olan sinemadır. kapanırsa çok üzülürüm, o yüzden gidiniz, film izleyiniz ve izlettiriniz.
türk sinemasının diğer adı olarak kullanılan kavram.
(bkz: türk sineması)
türk sinemasının adından çok belli bir dönemi içerir.
sıcak, içten bir sinema salonudur.
gösterilen filmlerin kalitesi açısından alkazar'la yarışacak
düzeyde olan tek sinema salonu.
estetik anlayıştan, siyasi görüşe, yaşam tarzına kadar bugün türkiyesinde yaşayan herkes üzerinde büyük etkiye sahip olduğunu düşündüğüm sinemadır.
eskinin naifliği, çıkardan uzak arkadaşlıklarının anlatıldığı, tatlı tebessümlerin süslediği filmlerin çekildiği sinemadır.
ordaki oyuncuların biyografilerini okuduğunuzda ise aslında hepsinin ayrı birer filme başrol oyuncusu olabilecek kadar renkli kişilikler olduğunu görürsünüz..
o yılların mutluluğu, saflığı, düzeni asla gelmeyecektir..
dünyanın iki özgün sinemasından biridir. hollywood sineması ve sinema anlayışı bütün ülke sinemalarını etki altına alırken neden yeşilçam sinemasının özgün kaldığı hala anlaşılamayan bir durumdur. dünyanın diğer özgün sineması ise iran sinemasıdır. iran sinemasının özgün kalmasına sebep olarak iran'ın siyasi rejimi ve sinema konusundaki sansür olarak gösterilebilir. ancak böyle sebeplerin olmadığı ülkemiz sinemasının neden özgün olduğu hala anlaşılamamaıştır. ben bunu türk sanat severinin (özellikle sinema severlerin) özgün eserlerden başka hiçbir şeyi sevmemesine bağlıyorum. ayrıca coğrafya olarak çok zengin bir kültürel mirasa sahibiz ki bu da yeşilçam sinemasını besleyen diğer bir etkendir.
farkettim ki alkazar sineması'nda gösterimden kalkan film burada gösterime giriyor. genellikle diyelim adet yerini bulsun.
(bkz: natuk baytan)
(bkz: yesilcam figuranlari)
(bkz: yesilcam seks filmleri)
bu sinemanın fragmanlarında bir şey dikkatimi çekti, tüm kamera arkası ekibin isimleri, filmin adı seyircinin kafasına kazınıyor. efektler ile derinleştirilmiş, ya da bir borunun içine konuşularak kayıt edilen ses de cabası. fragman boyunca filmin adı sanırım bir 50 defa tekrarlanmıştır. her oyuncunun adı 5 defa tekrarlanmıştır yine.*
(bkz: (vid #13933)&feature=related)
hep özlenen ve o dönemlere ait filmler izlendikçe duygulandıran, tekrar eski günlere dönmesi umulan dev yıllar.
Beyoğlu'nda bulunan, kasım ayı içerisinde tadilattan çıkarak film gösterimlerine başlamış sinema salonu. Tadilat sonrası eski dokusunu korumuştur. film gösterimlerinde, salonda maksimum seyirci sayısı 5-10 kişi civarındadır. fakat hoş bir ambiyansı bulunmakta ve güzel filmler gösterilmektedir.