Extensible Markup Language yani genişleyebilir işaretleme dili adıyla internette bilgi taşınmasına, depolanmasını, yayınlanmasına, gösterilmesine, iletilmesine katkı sağlayan format. html'nin genişletilebilir hali. xml dosyalarına xsl dosyaları tanımlanarak browserlarda farklı şeklinde görünüm sağlanabilir.

örnek:
<xml>
<kitap>
<no>1</no>
<adi>Vadideki zambak</adi>
<yazar>Honore de balsac</yazar>
</kitap>
<kitap>
<no>2</no>
<adi>suç ve ceza</adi>
<yazar>dostoyevski</yazar>
</kitap>
<xml>
html'i de icat etmiş olan "tim berners lee" tarafından bulunmuş ve geliştirilmiş, dosya ve veritabanı uygulamalarının tek bir temel üzerine oturtulmasını sağlamayı amaçlayan bir veri dilidir*.
sihirli değnekler oluşturmaya yarar.

(bkz: json)
rss oluşturmaya yarar. veritabanı uygulamalarında bolca kullanılır, dinamik bir web sayfası programlayan kişi mutlaka bir yerde karşılaşır bu meretle.
sadece kendi başına birşey yapamayan işaretleme dili. Bu özelliği w3schools tarafından xml dökümanları kısmında aşağıdaki şekilde belirtilmiştir:
"XML Does not DO Anything" -tr:xml hiç birşey yapmaz-
Extensible Markup Language ya da XML World Wide Web Consortium (W3C) tarafından 10 Şubat 1998 de onaylanmış ve yayınlanmıştır. Şimdi ise Web üzerinde veri değişimi için evrensel bir biçim olmuştur. XML programcıların yapısal belgeleri kolayca tanımlamasını ve transfer etmesini sağlar. XML Web üzerinde veri göndermek için yeni bir yol sağlar. XML, HTML nin ya da SGML nin yerine geçmez. Aksine, HTML belgeleri için tamamlayıcı bir biçimdir.
kimi videolarda "not found" diyerekten karşımıza çıkan pis bok. sorunun nasıl aşılacağı konusunda yardım edebileceklere selam ederim.
Genişletilebilir işaretleme Dili (XML; eXtensible Markup Language), hem insanlar hem bilgi işlem sistemleri tarafından kolayca okunabilecek dokümanlar oluşturmaya yarayan, W3C tarafından tanımlanmış bir standarttır. Bu özelliği ile veri saklamanın yanında farklı sistemler arasında veri alışverişi yapmaya yarayan bir ara format görevi de görür. SGML'in basitleştirilmiş bir alt kümesidir.

alıntıdır*
tek basina bir ise yaramayan, markup islemine yarayan, gruplandirma islemi icin birebir sistem. tek basina xml dosyasini acmak icin xml editor ya da xml browser lar kullanilmalidir.

bi de;
(bkz: xhtml)
abi fiyatları nerden alacaz. sürekli güncelleniyor. biz sitemizde nasıl yayınlayacaz.
abi adamlardan xml dosyasını isteriz ordan fiyat verilerini çekeriz.
verilerinizi paylasirken veritabanlarinizin guvenliginide saglayan dosyalardir. web servislerinin can dostlaridir.
görüntü ve ses dosyalarının bilgisini tutan matematiksel bir formattır.