en mantıklısı bütün moderasyonun değişmesidir. aynı moderasyonla hangi modeli denerseler denesinler bi fayda sağlanacağını düşünmüyorum. bunu dedim diye de tepki verilmesin, sanki sözlükte bütün sorunlar var olan model yüzünden çıkıyor. peh...
kesinlikle artık moderatör sayısı artmalı,ve artık yazarlar harbi harbi moderatörlerden korkmalıdır.
bu korkma olayı,tabii ki moderatörlerin ''döner bıçaklarıyla dalalım abi!''mantığı ile davranması değildir,ancak artık bu yazarlar başlarında onların isterse ''ebesini s.kecek''moderatörler olduğunu ve başıboş entryler girmemeleri gerektiğini unutmamalıdır.bunun unutulmamasının yolu da moderatörlerin baskıyı ağır biçimde kurmasıdır.
ayrıca artık şu moderatörleri,sürekli sözlükte dolaşan birilerinden seçin,1 ay girmeyen adamları moderatör yapmayın.*
eğer yukarıdakiler olmazsa,yeni yönetim modelinden de bir cacık olmaz.
sözlüğün kurucusu zall'ın bir kaç gün evvel "gelişmeler" bölümünden yaptığı duyuru.
yanılmıyorsam son zamanlarda gerçekleşen "pkk" vukuatından sonra sözlük yönetimi tarafından atılan somut adım bu olsa gerek.
bunca yıldır aklı başında sözlük yazarlarının kaç zamandır moderasyona yapmış oldukları uyarıları pek ciddiye almamanın vermiş olduğu bu sorun, artık yönetimi değiştirmek ile halledilecek mi orası tartışılır. umarım treni yakalarız.
yine de "her işte bir hayır vardır" demek faydalı olacaktır.
uludağ sözlüğün kalitesinin artması için yapılacaklar listesi kanımca şunlardır.
1- forum tarzı giri giren çaylak-yazar karışımı mutant yazarlar sözlükten silinmeli.
2- ihlsözlük'ten ışın hızı ile buraya transfer olan yazarlar kendilerine çeki düzen vermeli ve kendi siyasi görüşlerini megafondan bas bas bağırırcasına herkese mal etmemelidirler. en azından hükümet yanlısı tutumlarını daha üsluplu bir biçimde yansıtmalıdırlar ki seviyeli bir tartışma ortamı doğsun.
3- sözlüğün ilk açıldığı günden beri eksiksiz takip eden yazarlar gizli moderatör olmalı, hatta ve hatta gizli moderatör sistemine geçilip bu moderatör sayısı arttırılmalı.
4- a'dan z'ye uludağ sözlük, yeni yöneticiler tarafından detaylı bir biçimde gözden geçirilmeli. sözlüğün kabataslak haritası çıkartılmalı ve hukuki açıdan sıkıntı yaratabilecek giriler sözlük bünyesinden çıkartılmalı.
5- yeni moderasyon tamamen tarafsız olmalı, izlenilecek yol tamamen sözlük formatı odaklı olmalı.
ha bu arada yukarıdaki şartları ister beğenin, ister beğenmeyin umurumda değil.