bugün

cam kenari koltuk alip, yolu seyredeyim diyemedigi icin ya muzik dinlemeyi ya da ulan firsat bu firsat birkac sahife okuyayim da okuz kalmayim diyen insanlardir.
edit: ulan baslik uzerime ihale olmus benim niye haberim yok.
sahsi sahanemin uzun görmediği kişilerdir. zannederim bendenizin özel ucaği oldugundan dolayi iyice halktan koptum. artik iskocyadaki satomda asilzadelerin serefine düzenlediğim tilki avi partilerine ara verip biraz halkin içine karişmam gerekiyor.
manzarayı seyretmek varken,kendini kültüre vermiş insan tipi.
(bkz: minibüste kitap okuyan artist)*
hayatında kitap okumamıs insanların garipseyecegi bir seydir.

(bkz: artistlik nedir)
aşağılık kompleksi olan birinin ortaya attığı iddiadır.
Japonya'da ayakta kitap okuma alışkanlığını tanımlayan bir kelime türemişken (bkz: taşiyomi), bir japon yılda 25 kitap okuya dursun 6 türk'e bir kitap düşüyorken bunları sineye çekememiş ve aradaki fakı kapatmak için kitap okuma seferberliği başlatmış bilinçli insandır. "japonlar yapıyor be" cümlesini sıklıkla sarfeden kesimlerden olmak yerine "neden biz de yapamıyoruz" sorusuna cevap arayan kişidir. Bir istatistik daha vereyim BM kalkınma raporuna göre bir yılda ispanyolca'ya çevirilen kitap sayısı arapça'ya son bin yılda evet yanlış okumadınız son bin yılda çevirilen kitap sayısına eşittir, ispanyolca'ya bir yılda çevirilen kitap sayısı 9000'dir efendim. bu rakam türkiye'de 3000-4000 civarındadır, fena değil. şimdi bu istatistikler ışığında japonya-ispanya-türkiye-arabistan sıralamasını göz önünde bulundurarak bir basamak düşmek ile iki basamak çıkmak arasında ki hayati farkın hayatınızda yaratacağı farkı hesap edin, lütfen.
artist olduğu için repliklerini ezberlemeye çalışan kişidir belki.
(bkz: uçakta boş boş oturan hödük)
öncelikle kitap okumanın neresi artistliktir bunu sormak lâzım.kitap otobüste veya takside okununca daha mı fazla ya da daha mı az artist olunuyor ? kitap okumayan bünyelerin savunacağı cinsten bir iddiadan öte de bir şey değildir.
bu başlığı okuyunca Türkiye neden gelişemiyor sorusuna yanıt bulmam hiç de zor olmadı.Boş boş etrafına veya camdan dışarı bakarak vakit öldürmek tebrik edilesi bir davranış ama boş kalmamak, kitap okumak, kendini geliştirmek artistlik oluyor.Gerçekten ilginç bir durum.
Dış ülkeler bilimde teknolojide ilerlerken biz yerimizde sayıyoruz.Başlığa bakıpta düşünürsek ilerleyememiş olmamıza neden şaşırıyoruz ki?
salak bi uzaylının dünyalılara bakış acısıdır. zeki bi uzaylının sigara içen insanoğlunu anlayamaması ne kadar dogalsa, salak bi uzaylının da ucakta neden kitap okundugunu anlayamaması o kadar dogaldır.