Şu an 11.sinifa gibi giden oğlum 6-7-8. Sınıflara giderken her sene liselere giriş sınavı değişti. 3 senede 3 farklı sınav. Doğal olarak hem çocuğun hevesi ve isteği kaçtı hemde bizim. Sonuçta benim oğlum gibi koca neslin hayatını mahvettiler. Ben kesinlikle eğitim sistemiyle bu kadar çok oynanmasını beceriksizlige bağlamiyorum. Artık sorgulamayan, arastirmayan, kontrol edilmesi daha kolay bir nesil var.
son on beş senedır ve bu on beş senının son beş yılı,
eğitimin içine ettiler ( afedersiniz ) 4 4 4 dediler sanki maç yapıyo cocuklar.
devlet tablet dagattı belkı her 100 cocuktan 80'nine.
edebiyat dersleri yerine Türkçe dersleri yerine agırlık verılıcegı yerde
din dersleri on plana cıktı imam hatip liseleri vs.
her cocuk muftu olmak zorunda degıl.
bu cocukların en buyuk kaybı atasından Ataturkunden uzak kalmasıdır.
andımızı okuyup sınıfına kosarak gidememesidir en buyuk eksiklik.
milli bayramlarımızın eskisi gibi üzerine titrememeleri
ögretmenlerin bile sınıfta ders anında elinden akıllı telefonlarını bırakmamasıdır.
cocuk küçüktür ne gorse özenir eee bu cocuk anne babasından sonra ılk özenecegi kişi öğretmenidir.
neyse toparlanacagız ben ınanıyorum ne mutlu turkum diyene.
öğretmeye ya da ezberletmeye dayalı olmasından ziyade öğrencileri yontarak bir şekle sokma amacındadır. Bu şeklin kimlere uygun kimlere uygun olmadığı ise muallakta. Sisteme uygun olmadığını düşünüp direnen nadir insanlar hayatta başarılı olmuş, sisteme göre kendini değerlendirenler ise malesef telef.
Bütün sorumluluğu eğitim sizteminin üzerinde olacağı değerlendirilecekse başarısız ve yetersiz olan eğitim sistemidir. Ancak eğitim sisteminin yetersiz olduğunun farkında olup çocuklarını tamamiyle bu sisteme teslim edip onlarla yeterince ilgilenmeyen velilerin de bu konuyu bir düşünmesi gerek.
Bu sistemin mevzunları, büyük oranda yine bu ülkede emeklerinin çıktısını almaktadır. Biraz daha çabalayanlar emeklerinin karşılığını alıyor. Herşeyi sisteme yükleyip yakınmak yanlıştır. Birileri sistemi düzeltene kadar sistemin eksikliklerini tamamlamak maalesef ki bizim çabamızla olmak zorunda.
yıllar önce (sanırım 90'ların ortalarında) kredili sistemin getirilmesiyle çökertilmesi adına ilk darbelerini alan ve günümüzde tüm idealist öğretmenlerin çabalarına rağmen en azından bana karşı hiçbir inandırıcılığı kalmamış sistem.