bugün

peugeot'un yakın zamanda piyasa süreceği yeni modeli.
görsel
görsel
görsel
görsel
görsel
görsel
Rusya, Afrika ve Orta Doğu gibi bölgeler için üretilecek olan araç. ve Türkiye de buna dahil. Yani daha ucuz olmakla kalmayacak, aynı zamanda daha geniş bir iklim ve yol koşulu skalasında sorunsuz çalışabilecek. 506 litrelik bagaj hacmiyle 301, kalabalık aileler için de uygun. Müşterilere sunulacak motor seçenekleri şöyle:

1.2 l VTi 71 bhp - düz ya da yarı otomatik vites
1.6 l HDi 92 bhp - düz vites
1.6 l VTi 115 bhp - düz ya da otomatik vites
Yeni Peugeot 301, sürüş koşullarının bazen zorlu olduğu ve kaliteli iç mekana çok önem veren pazarlara yönelik bir model. Bu nedenle, proje süresince tasarımcıları bu iki unsur yönlendirdi. Peugeot 301’in sınıfında iç mekan genişliği ve sağlamlık açısından referans olması hedefleniyor.

Yeni Peugeot 301’in halka yönelik dünya prömiyeri, 1 Kasım 2012 tarihinde Türkiye’de düzenlenecek istanbul Auto Show Fuarı’nda gerçekleştirilecek. Aynı anda Türkiye’de ve ardından Orta ve Doğu Avrupa, Rusya, Ukrayna, Yunanistan, Mağrip, Orta Doğu, Körfez ve Afrika ülkeleri ile bazı Güney Amerika pazarları gibi çok sayıda başka ülkede satışa sunulacak.

Uzun kullanım ömrü için sağlamlık ve kalite

Projenin başından itibaren, otomobilin şartnamesinin yazılması aşamasında, Peugeot mühendisleri 301’in gelecekteki müşterilerinin kullanacakları farklı yol koşullarında kilometrelerce test sürüşleri yaptılar. Farklı yol koşulları, sıcak hava, soğuk hava, nemli iklim... ve hatta bazen direksiyona müşteriler oturdu ve böylece her türlü yaşam durumu test edildi. Toplamda, birçok kıtada binlerce kilometre deneme sürüşü yapıldı.


Sahanın en yakınında kazanılan bu tecrübe ve 1889’dan beri otomobil üreticisi olan Peugeot’nun bilgi birikimi sayesinde, tasarımcılar bu farklı kullanım koşullarına mükemmel şekilde uyarlanmış bir otomobili tasarlamak için en uygun seçimleri yaptılar ve yönlendirdiler. Bu yaklaşım dinamik sürüş özellikleri, sağlamlık, üretim kalitesi ve sunulan donanımları etkileyen çözümlerle kendini gösterdi.


Buna göre Peugeot 301, iyi bir konfor düzeyini garantilemek için “her türlü yol koşuluna” uygun süspansiyon sistemleri, daha fazla sağlamlık için daha çok sayıda vida ile sabitleme, toza ve neme karşı çift sızdırmazlık kademeli fitiller, sıcak ülkeler için AC max klima fonksiyonlu elektronik klima ve soğuk ülkeler için ısıtmalı ön cam alt bandı gibi unsurlarla farklılığını ortaya koyuyor.


En küçük ayrıntılara kadar özenle çalışılan güçlü tasarım, üst düzey montaj kalitesine eşlik ediyor. ispanya’daki Vigo Fabrikası’nda, 301’in üretiminde, kalitesiyle dikkat çeken Peugeot 508 ile aynı standartlar uygulandı. Aynı şekilde, otomobilin tasarımını mükemmelleştirmek için 4 000 000 km kalite sürüş testi gerçekleştirildi. Bunun sonucunda en zorlu koşullarda bile kusursuz bir dayanıklılık elde edildi.


Örnek iç mekan genişliği

Kabindeki yaşam alanı ve bagaj hacmi, 301’in hedeflediği müşteri kesimleri için en önemli beklentileri oluşturuyor. Gerçekten de otomobil arkada yolcuların varlığıyla çoğunlukla aile kullanımına yönelik bir model. Bu nedenledir ki Peugeot rakipleri karşısında bu üstünlük noktaları ile fark yaratmak istedi.

Tasarımcılar, 4,44 metrelik bir uzunluğa erişmek üzere, 301 üretiminde kullanılan platform boyutlarını maksimum şeklide optimize ettiler. Dingil mesafesinin sınıfındaki rekor bir değer olan 2,65 metreye taşınması, rakip modellere göre oldukça geniş bir hacim sunmak üzere, referans ölçülü geniş bir iç mekanın ve cömert boyutlardaki bagajın tasarlanmasına izin verdi:

Ø Ön dirsek genişliği: 1 409 mm,

Ø Arka dirsek genişliği: 1 395 mm,

Ø Diz mesafesi * : 121 mm

Ø Bagaj hacmi: 640 litre (506 dm3 VDA 210)

* Arka yolcu dizi ile nominal konumdaki sürücü koltuğu arasındaki uzunluk, sürücü koltuğu en ileri konumdayken 260 milimetreye kadar ulaşabiliyor.

Bu özellikler esas itibariyle geniş bir müşteri kitlesinin beğenisini kazanacaktır.

Uluslararası hedefleri olan bir sedan

Peugeot 301, 1 Kasım’dan itibaren Türkiye’de, daha sonra Orta ve Doğu Avrupa, Rusya, Ukrayna, Yunanistan, Mağrip ülkeleri, Orta Doğu, Körfez ve Afrika ülkeleri, bazı Güney Amerika ülkeleri ve Çin’de satışa sunulacak.

http://www.peugeot.com.tr...t-301-dtan-gl-ten-cmert-/
bu sabah işe gelirken afişini bilboard'da gördüğüm araç.

sabribey den öğrendiğim kadarıyla ilgi çekici olabilecek bir satış fiyatı - benzin tüketimi var. tutabilitesi yüksek.
bugün peugeot mağazasında gördüğüm ve beğendiğim yeni araç modelidir.
türk kullanıcısına hitap eden ve bizim yollara uygun olarak üretildiği söylenen az konforlu, çok ekonomik fransız arabasıdır.
peugeot'nun renault symbol'ü diyorlardı ama symbol'dan biraz daha kaliteli bir araba. çok mu kaliteli? tabi ki hayır, sonuçta 1090 kg olan bir araba. kocaman bir bagajı var. önce arka koltuğu oturup diz mesafesine baktım: "ön koltuğu bu kadar öne çekerlerse tabi bu kadar geniş olur" dedim. ön koltuğa geçtiğimde ise ayağım debriyaja zor yetişiyordu. sen bodurmuşsun demeyin boy 1.78.
her araç bir süre kullanıldıktan sonra kalitesini belli eder ama orta sınıf arabalar için iyi bir tercih olarak duran peugeot modelidir.
--spoiler--
Yeni Peugeot 301, Demir Bükey Akademi ile gerçekleştirilen test sürüşünde zoru başardı. Türkiye'nin en kuzeyi Sinop Burnu'ndan en güney ucu Anamur Burnu'na uzanan 1164 kilometrelik zorlu parkuru 100 km'de ortalama sadece 3,5 litre gibi çok düşük bir yakıt tüketimiyle geçti
--spoiler--
Şöför ön panelini nedense Fiat punto modellerinin ön planına benzettim. Neredeyse aynısı gibi.
reklamlarda denildiği gibi 100 kilometrede 3.5 yakıyorsa, avrupada satış rekoru kırabilecek araçtır. Avrupalı tüketiciler mümkün olduğunca az tüketmek için elektrikli araçlara çok rağbet göstersede bu da istekleri karşılar. 3.5 ne güzel lan ben 9.5 yakıyorum anasını satayım. Ankara antalya arasını 86-90 lira arası yapar bu oranla. Vay canına muhteşem lan. Sudan ucuz be. Peugeot her ne kadar dayanıksız sanılsada son 3 yılda ürettiği araçlar eski kaliteye döndü. Alınabilecek bir araçtır.
dandik araçtır. ulan 3.5 litre neye göre yaktı. adam 50 ile 60 falan gitmiştir. öyle. şehir içinde görelim ?!
peugeot'un sedan araç yapmaması gerektiğini gösteren bir diğer modeldir. bir diğer modeli için (bkz: peugeot 206)sedan. peugeot'un hatchback araçlarınaysa sözüm yok.
alıp almamakta kararsız kaldığım peugeot modelidir.

aslında kararsız kaldığım konu şu; şimdi peugeot dışında citroen c-elysee ve renault symbol var aynı ayarda. özellikle performans ve bagaj hacmine göre hangisi iyidir bu konuda kararsızım.

aslında citroen'in c4 modeli de bana göz kırpıyor. ama bagaj konusunda kuşkularım var.

hangisi iyidir bunların ya ? hadi bi yardım edin. peugeot 301, citroen c-elysee, renault symbol, citroen c4.
Yaklaşık 2 yıldır kullandığım ekonomik araç.

1.2 Vti Active modelini lansman fiyatından 32000 liraya almıştım. Açıkcası ucuzluğundan ötürü fazla bir beklentim yoktu. Ancak beni çok şaşırttı. 1.2 motor olmasına rağmen eski arabamın (206 Rc) bayıldığı yokuşlarda vites yükseltmemi bile istiyor. Kesinlikle az yakıyor ve iç hacmi çok geniş.

Ancak ve ancak iç mekan malzeme kalitesi yok denecek kadar az. 38000 km'de olmasına rağmen şimdiden hafif titreme sesi gelmeye başladı. Çözümü var mıdır fikrim yok.

Şu anda fiyatı 45000 civarı olduğunu düşünürsek alternatif bulunabilir. Fakat alanı da asla üzmez ben kefilim.
2015 model 1.6 dizel olanından kullanıp memnun kaldığım araba. özellikle yakıt tasarrufu konusunda çok iyi buldum, şehir içinde 20 kuruş gibi yakıt sarfiyatı var. motordaki gücü gerçekten hissediyorsunuz yokuş yukarı bile uçuyor mübarek.
yaptıkları her yeni model ve yeni tasarım ile 406'yı biraz daha özleten otomobil üreticisinin yeni otomobilidir.
CiTROEN C-ELYSEE, peugeot 301 ve renault symbol gereksiz daltonlardır. araba değillerdir. filo araçlarıdır.
bunlara araba diyen var, hayret!
Hayatı dolmuş ve otobüslerden ibaret olan insanların araba demeyi uygun görmedikleri araba.
(bkz: rent a car) cıların yoğun ilgisine mazhar olmuş araçtır. son zamanlarda ilanlarda linea ve symbol'ün yanında 301 ve onun platform kardeşi c-elysee yi çokça görülüyor.
2015 opel astra 1.4 turbo aracım hasar onarımda olduğundan kaskonun verdiği araç.

arabanın aklınıza gelecek her şeyi kötü. herşeyi. iç mekan kalitesi? kötü. yol tutuş? kötü. şanzıman? kötü. direksiyon? kötü. ergonomi? çok kötü, binerseniz ön yolcu orta kol dayamasını ve orta alt konsoldaki cam açma şalterlerine bir bakın anlayacaksınız.

ya yok böyle kötü bir araba. astra'mın kıymetini fazlasıyla anladım. peugeot'nun nasıl bir marka olduğunu da.

(bkz: araba orucu)
(bkz: fransız arabaları)
Son model mercedesim falan yok. Clio'ya biniyorum. O halde eleştirebilir hatta itin götünde marine edebilirim.

Bu nasıl araba lan? Şaka mı yaptınız lan?

4 (yazıyla 4) km yol gittim amk. Debriyaj siyatik yaptı. Lan hala 85 renault 12 tx var elimde. Onun debriyajı daha yumuşak. Direksiyonu bile bundan daha yumuşak.

Araba diye yapanın babasının düşmanlarını skeyim.

Bu bir c'elysee midir ne sikimdir iki.
Fiat egea neyse bu da o.

Şirket arabası olur ancak. Kapının önüne koymam.
renault symbol muadili f/p aracı.