aslında içinde yaşadığı durum birlik olamamasından kaynaklı.
vay ırak neden bu hâlde, suriye'ye ne oldu?
bunlar zaten kuvvetli ülkeler değildi? yüzlerce yıllık tarihleri olan, devlet aklı oluşturabilmiş devlet hiç değillerdi.
ortadoğu'da bu şekilde köklü devlet yapıları oluşturabilirabilmiş bir türkiye ve iran vardı. kısmen mısır.
ve tabiri caizse oyunda tüm hileleri yazan israil. *
bu avrupa için de farklı değil.
2. dünya savaşı'nda danimarka, polonya ne kadar direnebildi? siz avrupa'da savaş ortamı olmadığı için sanıyorsunuz ki avrupa'daki tüm ülkeler daha güçlü. alakası yok.
fransa'nın 2. dünya savaşı'ndaki direnişi vietnam'ı vb boşverin, belki ırak kadar dahi olmamıştı.
finlandiya fransa'ya ders verir nitelikteydi.
avrupa'da ingiltere, almanya gibi büyük ülkeler dışında kısmen direniş gösterebilecek küçük ülkeler; çekya, macaristan, hollanda ..
danimarka, belçika, slovenya, slovakya, letonya ve daha nicesini Cezayir, tunus'tan, suriye'den güçlü sanıyorsanız yanılıyorsunuz.
sadece batı bloğunda, avrupa birliği'nde güven ve huzur ortamının kaymağını yemekteler.
Senelerdir paylaşılamayan bölge. Kimi kutsal bölge der, kimi petrol yatağı var der ister. Açgözlü abd ve diğer emperyalist devletler sürekli bölgede at koşturma yarışındalar. insan nerden burda doğduk demeden edemiyor bazen.
petrol ile dolu olan coğrafyadır. petrol bitene kadar veya değeri düşene kadar, savaşın sonlanması zor ihtimaldir.
birinci dünya savaşı'ndan kalma, eski bir osmanlı askerinin sözü:
''bu topraklardan* petrol fışkırmaya devam ettikçe, sulh* çölde bir serap* gibi ırak olacaktır buralarda.''
ek bilgi: bu arada anadolu, orta doğu'da falan değildir. sadece; belki hatay, çevresi ve suriye ile ırak sınır şehirlerimiz dahil edilebilir.
sabah akşam sövdüğünüz o chp zihniyeti diye küfür edip yaftaladığınız insanlar yok olsa, türkiye de böyle sokaklarında insanların birbirini boğazladığı bir yer olur.
Ortadoğu kavramının öncülü Fransızların, Osmanlı Devleti‟nin toprakları için kullandığı “Yakın Doğu” tabiridir. 20. yüzyılın başlarına kadar sık sık kullanılmıştır.
ingiltere‟nin 19. yüzyıldan itibaren Hindistan ve Çin‟in zenginliklerine yayılması da “Uzak Doğu” kavramının kullanılmasına neden olmuştur. Bu iki kavram batılı devletler için yeni bir bölgesel tanımlama ihtiyacını ortaya çıkarmıştır.
Bu doğrultuda ingilizler, Yakın Doğu terimine karşılık, Osmanlı Devleti toprakları içerisinde kalan ve Uzak Doğu‟ya geçişte önemli bir atlama taşı olan bölge için “Ortadoğu” terimini kullanmaya başlamıştır.
gezegenimizin iklim yönünden de siyasi yönünden de en sıcak ve kurak bölgelerinden biri.ortadoğu adeta virüs gibidir ve burada başlayan karışıklık etrafa yayılır.2011'de başlayıp sıkıntısı bize kadar uzanan arap baharı'nda gördük.
avrupa anakarasının köklü ve saygın bir ülkesi olan türkiye'nin son dönemde ısrarla içine itilmeye çalışılan (bkz: kara insan) merkezidir.
bundan 5+ yıl önce middle east map yazsanız iran'dan mısır'a dek bir geografyayı gösterdiğini görürsünüz ama şuan için türkiya ülkesinin de yavaştan yavaştan bu bölgeye subliminal olarak itildiğini duyumsamak besbelli ki hepimizin yaşadığı bir durumdur. huawei diye dıdısının dıdısı bir firma türkiye'yi avrupa ülkeleri kategorisinden çıkarıp ortadoğu-kuzey afrika geografyasına (pazar bölgesi olarak) alıyor, büyük bir tehlike sevgili yoldaşlar.