bugün

camilerde hatibin çıkıp hutbe okudugu yer.
türkçedeki nb kuralından sonra bile mimber olmamış karakterli veıstikrarlı cami mekanı.
osmanlı cami mimarisinde minber, bir iç süsleme sanatı olarak önemli bir yere sahiptir.büyük camilerde mermerden yapılan minberler, küçük camilerde ahşaptır.
(bkz: islam sanatı)

(bkz: bir araya getiren şey)

ilk örneği peygamberin medine'deki mescidinde topluluğa hitap
etmek için kullandığı bir tür basamaklı iskemle olduğu söylenir. kimilerine göre bu iskemle 3 basamaklı. peygamber 3. basamağa oturur ayaklarını da ikincisine koyarmış.
daha sonra ilk halife ebubekir, 2. basamağa oturmuş ve ayaklarını da birincisine koymuş.
ikinci halife ömer ise 1. basamağa oturmuş ve ayaklarını yere koymuş. bu basamaklar da belli bir hiyerarşiyi temsil etmişş böylece...
diğer söylenenler ise bu özgün minberin 6 basamaklı olduğu.
en eski minberin ise yediden onbire kadar basamağı var. minberin üst basamakları başlıklarla süslenen en üst basamak peygamberin seçkinliğini ve yüceliğini hatırlatmak için boş bırakılır.
Atatürk'ün 1918 de Ali Fethi okyar ile çıkardığı gazetenin adıdır.Gazete, ilk olarak mondros mütarekesi'nden bir gün sonra yayımlanmaya başlamıştır. Bu gazete için Atatürk maaşından ayırdığı son parayı da harcamıştır.
kaynak : aktüel dergisi
(bkz: loca)
9. nesil bir yazar.
milli mücadele yıllarında bizzat mustafa kemal atatürk tarafından çıkarılan gazete.

1. dünya savaşı bittikten sonra istanbul'da toplam 51 sayısı çıkmıştır.
(bkz: #15031893)

Türkiyenin en gerçekçi dizisine gerçekçilik üstünden bok atan yazar. O kadar dandik dizi varken o başlık altında aklına behzat ç nin gelmesi de manidar. Yani bir polisle savcı evlenemez ya da birliktelik yaşayamaz yani. Bu hiyerarşiye göre bakan bakanla, mebuas mebusla, memur memurla evlenmeli... Bu düzen daha gerçekçi hakikaten...
Camide üzerinden hütbe okunan merdiven biçimindeki nitürjik öge.
cumada imamın çıktığı merdivenler.