bugün

insana gaz veren kitaplardır. uygulayarak okumak fayda sağlar. yalnız okuyacağınız yazar çok önemlidir. maddi kaygılarla çıkarılmış sıradan bir kitap işe yaramaz.bazılarıda zengin ve yabancı uzmanlardan nlp vb dersleri alıp öğrendiklerini yazmaktadırlar bu konuda psikoloji eğitimi almış yazarlar daha bir bilinçlidir.
(bkz: kurana alternatif aramak)
kişinin kendisini motive etme çabalarından sadece bir tanesidir.
Kitap değil, yazarı önemlidir. Örnek alabileceğiniz, kendisiyle iletişime geçebileceğiniz bir yazarınız var ise hayatınızda devrim olabilir. Yazar, okuyucunun şu an yaşadığı problemi kendi hayatında daha önce yaşamış biri olmalı ki; gelişime ihtiyaç duyulan alanda tecrübe sahibi olsun ve çözüm yollarını kitabında belirtmiş olsun. Piyasada bu tanıma uygun birçok gelişim yazarı bulunmaktadır.

Kişisel gelişim kitaplarını okumak suç olmadığı gibi; aşağılanacak bir durum da ortada yoktur. Gazla hareket etmek, mantığı bir müddet bir kenara bırakıp hissi olarak hareket etmektir. Kişisel gelişim demek ise; kişinin çözüm bulmakta sıkıntı yaşadığı problemleri çözmesi ve kendini geliştirdiği alanda yol katetmesi demektir.

Not: "Başarının 10 altın kuralı" "6. değil 10. vitesle zirveye tırmanmanın zevki" "Atla gelme, daha hızlı gel.. " vb. isim taşıyan taşıyan kitaplar gaz verme amaçlı yazılmış kitaplardır. 10 yaşındaki kuzene verilebilir. *
ölesiye sıkan aktivite.
Okuyanı, taş çatlasa ilk bir gün etkisi altına alan ve " bundan sonra tamamen farklıyım kimse tutamaz beni" diye gaza getiren, ancak o bir günden sonra hafızada birşey bırakmayan etkisi jet hızıyla geçen kitap türüdür.
En güzeli bir film izlemektir , en azından etkisi daha kalıcı olabilir.
Beyin yıkama olarak nitelendiriyorum.Bence en son olarak okunacak türler arasında.
daha okuyunca bir boka yarayanını görmedim tahminimce insanları gaza getiren ama uzun vade de hiç bir şey katmayan kitaplardır.
genellikle sadece okunur. faydalı olanlarının sayısı istisnaların bile altındadır. bunları okumak yerine kendinize sürekli gaz vermeyi seven "kolpa" bir arkadaş edinin daha iyi.*
not: bundan 13-14 sene evveldi "önemli işlere öncelik" diye bir tanesini okumuştum yıllar sonra bunun edinilen iş tecrübesi olduğunu söyleyebilirim.
aynen bu kitaptı:http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=3148
kişisel olarak geliştiren eylemdir. branşa göre okumak daha verimlidir. işi neyse aşı o olması hesabı.
ilk okunma anında insanın beyninde şimşekler çakmasına neden olan, bunca yıl boşa yaşadığını düşünüp yaşama amacını bulduğuna inanmasına neden olan kitabdır. fakat kitabı bitirip gerçek dünyaya döndüğünde yarattığı tesir aniden kaybolan kitabdır.
mallıkla eşdeğer girişimdir.
(bkz: nlp)
anlayamadığım insan türüdür.

kişisel gelişim kitabı okuyup gelişeceğini sanan insanlar beni düşündürürken güldürüyor.

insanların yaşam kalitesini artırmak için uygulaması gerekeni anlatan yazıları okuyup bunlarla başarı sağlayacağını düşünmektir. *
bir mastürbasyon türüdür. insan okur ve okuduğu şeyi kendininde yapabileceğine inanır. halbuki hesaba katmadığı bir şey vardır ki o da nasiptir.
özellikle lys, ygs sınavına hazırlanan liseli gençlerin başarıyı çalışmakta değil de kişisel gelişimde arayan tiplerin okuduğu kitaplardır.
beden dili dışında kişisel gelişim kitabı okumaya gerek yoktur.
feci gaza getirir. "evet evet, artık tüm dünya ayaklarım altında nihahoha!" diye düşünerek hevesle kitabı bitirirsiniz. ancak yazanları pratikte yapmanız çeşitli nedenlerden mümkün değildir. yazanları da unutursunuz zaten. bir ara hatırladığınızda baştan başlayıp uygulayarak gitme fikri gelse de siktir et dersiniz. birkaç kez inanıyorum ki evren hede hödö vıdı bıdı diye deneme yaparsınız, olmaz. hevesiniz kaçar. boşverin. okuyacaksanız psikoloji ve sosyolojiye dayalı kitapları tercih edin, bilimselliğe dayanan kitaplar daha yararlı ve uygulanabilir oluyor.
3 sayfadan sonra kendini sürekli tekrar eden kitapları okumaktır. lise çağlarında az da olsa faydası olabilir ama üniversite ve sonrası için zaman kaybıdır.

durumu özetleyen bülent akyürek in bir kitabı da mevcuttur (bkz: içinizdeki öküze oha deyin)
kendini geliştircem diye yalandan sozler okuma etkinliği.
okunmasını tam bir saçmalık ve zaman kaybı olarak gördüğüm kitapdır.

bir insan neden kişisel gelişim kitabı okusun ki?
okumadan kişisel gelişemiyomusun?

hadi okumadan kişisel gelişemiyosun diyelim okuyunca kişisel gelişebileceğinimi sanıyosun?
bunca yıl kişisel gelişemedin de bir kitap okuyunca gelişiceksin.

oldu görürseniz bana da söyleyin. sadece ve sadece paranız ve zamanınız boşuna gider bu kadar açık ve nettir hiç bir şekilde uygulayamayacaksınız yazılanların ve hiç bir faydasınıda görmiyeceksinizdir o kitapların.

para ve zaman kaybıdır.
Zaman kaybıdır. Özellikle de amerikan tipi para kazanmaya yönelik olan kitapların %100'ü birbirinin aynısıdır. Ama illa ki okuyacağım diyorsanız ahmet Şerif izgören'den başkası gereksizdir. Bir de mümin sekman okunabilir.
kendini kandırma amacıdır. kendine güvenmeyen insanların işidir. boş zaman kaybıdır. istediklerini böyle saçma sapan kitaplar ile elde edemezsin kendi hayatın için kendi manifestonu yaz.
En normal insana bile kendini salak hissetirecek durumdur.
Oylesine buldum acip okuyayim dedim moralim bozuldu şuan kendimi beceriksiz ve hicbir ise yaramaz hissediyorum .
okurken doğru söylüyo, yaparsın sen, aslansın, kaplansın dedirten, sabah aynı hayata uyanınca küfrettiren kitaplardır. söylenenleri hayata geçirmek böyle bir toplumda, bu koşullarda o kadar zor ki. bu kitapların yazana para kazandırmaktan başka bir işe yaradığını sanmıyorum.