bugün

mezunlarına iş garantisi olan nadir bölümlerden.
hiç iş bulamadın eroin imalatçıları havada kapar.
Meth yapmak gibi bir niyetiniz yoksa okumayın.
iş yok...
zevkle okuduğum bölümdür. her mühendislikten az az alır. bir diger ismi joker mühendisliktir. türkiyede degeri bilinmez normaldir, amerikada en çok para yapan mühendislik dalıdır. hee bir de endüstri mühendisliği için makine mühendisliğine benzer derler. bir tane ortak dersleri yoktur. kimya ve makinanın ortak derslerinden bazıları: kütle aktarımı, ısı aktarımı, diferansiyel denklemler, matematiksel modelleme, termodinamik, malzeme bilgisi v. s ...
(bkz: adam başı 375 kilo kız)

evet budur.
iTÜ KiMYA MÜHENDiSLiĞi mezunuyum... puanıma yazık oldu...
annemin mesleği. hayatınızın geri kalanında daha zeki olmanızı ve daha geç bunamanızı sağlar, emin olun. yaşadım, biliyorum.
bir insan 45 yaşından sonra bütün kimya ve matematik konularını hatırlayabilir mi? eğer kimya mühendisliği okumanız sayesinde yüksek matematik okuduysanız hatırlarsınız.
Kökeni petrol endüstrisine dayanır, ham petrolün işlenmesi ve geniş çapta ve çeşitlilikte üretim yapan rafinerilerin sayısının artmasıyla, bu tesislerin dizaynını yapıp verimliliğini artıracak kimya da bilen mühendislere ihtiyaç hasıl olmuştur. ilk olarak MIT de açılan bölüm hala course x adıyla anılmaktadır. Kimya mühendisliğinin ayrı bir mühendislik dalı olarak benimsenmesi ve kimyacılardan da ayrılması için en büyük çabayı George Davis harcamıştır, mesleğin babası diyebiliriz.
Bugün herhangi bir tür kimyasal olayın gerçekleştiği tesisin plan proje safhasından başlayıp dizaynına daha sonra yönetimine ve ekonomisine kadar herşeyiyle ilgilenmek kimya mühendislerinin işidir.
Kısacası pozitif bilimlere hakimiyet,dizayn-tasarım-yetenek,programlama bilgisi,yabancı dil,ekonomi bilgisi kimya mühendisinin olmazsa olmazlarıdır..
Lütfen kimyacılarla karıştırmayınız,onların da çok saygı duyduğumuz bir işleri var,kendileri bilim insanları olurlar,bizse onların keşfettikleri şeylerin en verimli kullanımı geniş çapta üretimi ve piyasasıyla ilgileniriz.
*geride bıraktığım iki yıl boyunca kan kusturtan, yok ödevmiş, yok projeymiş, yok chemical plant'miş, yok rapormuş insanların annesini ağlatan, geleceği her zaman var olan meslek. ingilizce okunması makbuldür ve yanında mutlaka almanca gerekmektedir. eğer lab.larla dolayısıyla kimyasallarla haşır neşirseniz her an bi tarafıma bişey olacak korkusuyla elleriniz titreyerek deneyleri yaparsınız. korkutur bir yandan da şaşırtır.. böyle bir bölüm işte **
okuyacaksan iyi bir üniversitede oku. yoksa bir faydası yok.
şu anda 1. sınıfında okuduğum bölümüm. Hepimizin annelerini şimdiden üzen ileride 'abi naapçaz biz yaa' dedirtmesi muhtemel bir bölüm *

aylardan sonra gelen edit: yanılmamışım. imdaaaaatt!!!
(bkz: organik kimya)

(bkz: ağlatan şarkılar)
müthiş bir bölümdür. ülkede ise istihdamı gayet yüksektir. okuyayım mı diye düşünüyorsanız, düşünmeyin okuyun. rottweiler kefildir.

makine, elektrik, elektronik ve kimya mühendisliği mezunları kesinlikle işsiz kalmazlar.

edit: bir de yazılım mezunları tabii ki. ekleyeyim dedim.

edit2: "okuyun" derken hakikaten okumaktan bahsediyorum. oldu amk, millet finallere kasarken sen evde yat, millet lablarda çalışırken sen evde sikinle oyna, ondan sonra "aa işsiz kaldık". kalırsın tabi amk, burada bahsettiğim kimya mühendisliği, işin hakkını vermeye çalışmış ve gerçekten bir şeyler yapmak isteyen kimya mühendisleri içindir. kimya mühendisliğini geçtim, daha kimya bölümünü okuyup işsiz kalanı bile görmedim. eğer yukarıda saydığım bölümlerin birisinden mezun olup da iş sıkıntısı çekiyorsanız "aaa ülkede iş yok yaaaa" diye ağız eğmeden evvel bi kendinize bakın.
(bkz: universal engineer)
2004 yılındaki istatistiki veriler şöyleydi. Türkiye'deki kimya mühendisi sayısı : 45.0000 - Türkiye'deki kimya mühendisi ihtiyacı : 8.000... O zamandan bu zamana epeyce bir mezunda geldiğine göre kesinlikle tercih edilmemesi gereken bir mühendislik türü. Mezunları genelde pazarlama ile uğraşıyorlar. Boşuna kafa patlatmaya gerek yok.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar