biz gençliğin; şimdi ki durumumuzu kabul etmeden düzeltme çabasına hemen girmek için, benimsemesi gereken ideoloji.
uygulanması ile gelecekteki durumumuzu daha da güvenilir kılan ata'mın ayak izi.
Ulu önder in içine halkçılık diye koyduğu maddeyi kemalistlerin asla anlamadığını bize gösteren ideolijidir. Sadece halkçılık değil belirtilen tüm kriterlerinin yozlaştırıldığı işine geldiği gibi anlatıldığı toplulukların bir de yaptıklarına uydurdukları kılıfları halka pazarlamaya çalışmasıdır. 80 ihtilalinde kırılan halkın halkçılıkla ne alakası vardır, benim beynimin sınırlarını aşındıran bir konudur. O zaman komünist diye dışlanan, cezalandırılan kişiler 10 yıl önce chp kanatları altındaydı kemalizmin önderleri de yine chp nin ön saflarında. Bu cezayı tatbik eden askerle kemalizm ve chp kurmaylarının bakış açısı ile yine kemalizm bünye olarak tam homojen yapıdalar. Peki nasıl kırdınız birbirinizi. Şimdi bir kürt kolu oluşturdunuz. Atatürk e gönül vermek böyle birşeymiydi. Biri bana anlatsın.
sosyalizm ile kemalizm, tarihsel gelişimleri ve kurup geliştirdikleri siyasal iktidar yapıları açısından, hiç şüphesiz ayrı ayrı kavramlardır. ancak, bu iki kavramın birleştikleri bir nokta vardır. o nokta, her iki kavramın da antiemperyalist nitelikte oluşudur. her iki kavrama bu açıdan bakarsanız, kemalizm ile sosyalizm arasında aşılmaz çin seddi yoktur. tersine, her iki kavram, ayrı ayrı nehirlerden aynı yöne akan taşkın sular gibidir. zaman zaman birleşen, zaman zaman ayrılıp, aynı yönde başka denizlere akan bu nehirleri, bu taşkın suları, birbirlerine birleştiren köprüler, yollar ve ayıran yollar, köprüler de vardır. *
günümüzde bir avuç gerizekalının eline kalmış, geçmişte birçok aydın tarafından yapılan sol itmeler boşa gitmeye başlamıştır.
hayır umurumda değil ama bu gerizekalıların savunduğu bir şekilde kemalizm algılaması yok, uğur mumcu'nın sanırım kemikleri sızlıyordur bu gerizekalıları gördükçe.
sapıtmadan, çarpıtmadan, bozmadan, ideolojik emellere alet edilmeden uygulandığında yalnız türkiye'yi değil, dünyayı bile politik açıdan kurtarabilecek atatürkçü düşünce sistemidir. tabi günümüzde kemalizmi kafasına göre yorumlayıp, kafasına göre kemalist olan götelekler yok mu? var. bunlarda kemalizm'in adını lekeleyen, atatürkçü düşünce sistemini kötü gösteren şerefsizler ve önde gidenleridir.
adolf hitler nasıl ki bir "yahudi düşmanlığı" yaratıp bunu kullandı, aynı şekilde bazı çevrelerce yaratılan şimdilerin toplum düşmanı ikonu. aslında çoğu ne olduğunu vs. bilmez. atatürk' ün fikirsel altyapısının gaipten değil, felsefe ve fikirsel akımlardan etkilendiğini bilmezler.
her neyse asıl mevzu, sözlükte "ben de varım" demenin bir başka yolu. aslında ben cevap verenleri de suçlamak istemiyorum. giriyor adam sözlüğe, ilk defa gördüğü bir yazar "kemalistlerin kokuşmuş götü" diye bir başlık açmış. içine de ne var, ne yok döşemiş. bilmeyen menderesler, demireller, özallar falan komple kemalist zanneder. her neyse, yani ciddiye alıp cevap veren ve yazar hakkında bilgisi olmayan yeni yazarlar; ironiden anlamıyor veya troll besleyicileri falan değildir. sözlükteki bir başlığı adamdan sayıp, insan gibi cevap veriyorlar. tabi saçmalayanları tenzih ederim.
bu çok kolay yani açıkçası 1 hafta kassam, sözlükten en az 100 kişiyi sildirebilecek kapasitede trollük bilincine sahip biriyim. yani kimse kendini olağanüstü işler yapıyor falan sanmasın. açık açık söylüyorum; attırrım tozunu. ama ne yazık ki tam bir istanbul beyefendisiyim. kareli gömleğim, pantolon askım var.
genelde küçük burjuvalar tarafından savunulan akımdır. kemalizm aslında bir çok ideolojinin harmanlanması sonucunda ortaya çıkan bir akımdır. facebook'ta 14 yaş altı batılı çocukların siyasi görüş kısmına yazdığını sıkça görebilirsiniz.
kendi halkına kendini düşman etme öğretisidir. başka bir açıklaması yok. ne mustafa kemal ile bir alakası vardır ne de türkiye halklarıyla. böyle bir yaman çelişkinin içerisindedir. geçmişte mahir çayan yazılarında '' halkımızın özgürlük umudu, bayrağı '' diye nitelemiştir. sanırım mahir'in tek eksiği budur. kemalizmi aşmak gerekiyor. böyle bir stotükocu özelikle, oligarşik yapının, sistemin uydurduğu bir siyasal görüş ( bile değil bence ) bertaraf edilmelidir. elbette birgün her dikta gibi buda yıkılacaktır. yeni bir düzen, halktan yana, halk için. hakim savcı devleti değil, halk devleti istiyorum.
emperyalist güclere karşı halk doktrini olarak lanse edilen lakin cumhuriyetin ilk yıllarında düzenlenen balolar, tek parti iktidarının zenginlerden oluşması, kemalistlerin cumhuriyet sonrası emperyalist ülkelerin işbirlikçileri olması, eski asker yeni siyasilerin siyasette demokratik bir tavır almaması... kemalizm in aslında bir burjuva oluşumu olduğunu kanıtlar niteliktedir.
kemalizmin mustafa kemal atatürk ile hiç bir ilgisi yoktur.40 lar dan sonra burjuva sistemi olarak uygulanmaya başlamıştır.öyle anti-emperyalist falan da değildir,bilakis göbekten bağlıdır.çünkü sermayecidir,kapitalizm yanlısıdır.aynı zamanda sosyalist olmadığı ve sermayeyi devlet-asker otoritesine bağımlı kılmak istediği için de ziyadesiyle faşist bir ideolojidir.doğrudur.80 den sonra terk edilmiştir.iyi ki de edilmiştir.zira bu uydurma ideoloji geçmişte uyguladığı ceberut,baskıcı,anti-demokratik,askeri-bürokratik politika anlayışından dolayı bugün özgürlüğü ve demokrasiyi akp ayarına düşürmüştür.bu kemalist tayfanın günümüz türkiyesini ılımlı islam,yani çıkar doğrultusunda dini değerlerin çağa uydurulması (muhammedin kazanç için islamiyeti uydurmasına benzer) düşüncesinin yönetmesi hususunda büyük payı vardır.alkışlanılması lazım.ergenekon denilen olay da bahsettiğim baskıcı politikaların hesabının verilmesidir.ergenekon bir anlamda sermayenin el değiştirmesinin sonucudur.kemalizm bu ülkenin demokrasisine ve istikbaline en büyük darbeyi vurmuştur.şimdi de aynı işi akp yapmaktadır.para ideolojileri bunlar ,rant ideolojileri uyanın artık.
saplantılı aşıklarının yazdıklarını okudukça insanı gülme krizlerine sokan bir -izmdir.
yok yavrum o dediğin doğru değil.
gereksiz yere tarihin belli bir dönemine takılıp kalmak ve ilerisini düşünmemektir. kendisine çok şey yüklemeye çalışanlara sadece zamanın ilerlediğini hatırlatmak isterim.
hayatında iki tane kitap okumamış kara cahillerce bir türlü anlaşılamayan, din olduğu gibi bir saplantıyla sürekli uzak durulmaya çalışılan varolma sebebimiz. uzaklaşılmamış olsaydı muhtemelen bir norveç, bir avustralya düzeyinde olacaktık. ama şeyhlerin önünde diz çöküp bir de utanmadan resim çektirenleri milli kahraman olarak gören örümcek beyinlilere bunu anlatmak zor. onlar gitsin anıtkabir'in maliyetini ya da kimin ne kadar müslüman olduğunu araştırsın.
Kemalizm anti-emperyalizmdir, bağımsızlıktır, başkaldırıdır, tek yürek olmaktır, ulusal kimliği kazanmak ve onu her türlü düşmandan korumaya çalışmaktır, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'e gönülden bağlı olmaktır. Onun devrimlerine ve eserlerine sahip çıkmaktır...
bazı cahil ve düşünme yetisinden yoksun kişilerce espiri konusu yapılmaya çalışılan, kendini eleştirme sorumlusu olarak gören yobaz egolar tarafından kötülenen, beğenilmeyen daha da kötüsü popüler kültürün yarattığı gençlik tarafından anlaşılamayan olgu.
kemalizmi gerçek anlamda çarptırılmamış olarak öğrenmek için temel olarak ahmet taner kışlalı'nın kitapları okunabilir. hani şu çekemeyip katlettikleri, aydınımız.
kemalizmin mantığının temelinde milletin selameti vardır ancak yanlış bir yol tutulmuştur,
nasıl mı ? şöyle..
dini meselelerden uzak kalan ve dinsizleşmeye giden avrupanın gittikçe ilerlediği güçlendiği hatta zamanında kendisini ezen bir osmalıya kök söktürdüğünü gören paşalar bizimde bu yolu tutmamız gerektiğini düşünerek hareket ederler ancak sonuç hiçye öyle olmaz, dininden uzaklaşan insanların manevi bir dayanağı kalmaz ve bazı bidatlara sarılırlar insanın mahiyetinde olan lider görme ve başında birini isteme mantığıyla sürekli hareket ederler( zamanında büyük çoğunluk atatürkü istedi şimdi tayyip i istiyorlar) bunun sonucunda milletin selameti değilde şahısların ve partilerinin ideolojilerini ve çıkarlarını düşünmek fikri gelişir.( tıpkı orta çağ avrupasındaki gibi)
bu demek değildirki kemalizm dine topyekün düşmandır, düşmanlıktan ziyade dinin milleti geri bıraktığını düşünür ve buna göre hareket eder. ( laiklik)
ancak tarih göstermiş ve gösteriyorki islam ülkeleri dinlerine bağlandıkları ölçüde gelişmişler, büyümüşler, burda konuşan ben olmayayım sizin tarih bilginiz olsun lütfen bir kontrol edin...
örnekler; zamane tükiyesi, osmanlı,selçuklu, orta asya türkleri, avrupa hun tükleri.