bugün

cennet mahallesine kahkaha atmaktan iyidir.
bunu dert edecek kadar mallaşmak yanında solda sıfır kalır açıkçası..
işler güçler ne ki? Akasya durağı saçmalığına gülen var.
Yalan dünya isimli rezillikte aradigini bulamayanların düştüğü(!) durum.
o değil de pis yedili diye bir lanet var lan bu ülkede.
absurd komediye bu kadar gülmek nedir anlamış değilim.
(bkz: leyla ile mecnun) gibi diziler de buna dahil.
anlamayanların gülemeyeceği gerçeğidir. espri anlamak hele de kalitelisini her kişi harcı değildir. isteyen istediğine güler izler kime ne sananedir.
amerikan komedi dizilerine kendini zorlayarak gülmeye çalışan insandan evladır. Hatta Ellen Degeneres adlı Amerikalı zekasına hitap eden komiklikler yapan zata gülenin aklına şaşar muzipçe gülümserim.
işte bunlar hep zeka.
allah bazılarına vermeyince neye güleceğini bilemiyorlar tabi.
hadi siz az pis yedili'ye gülün de gelin hadi.
Bi espriye gülmek için illa o esprinin size bilginin kapılarını aralaması, ufkunuzu iki katına çıkarıcak güzellikte şeyler bahşetmesi gerekmez. Espridir bu gülersin geçersin. Bundan ötürü işler güçlere bok atmaya gerek yok.
işler güçlere gülemeyen kişi nin neye güldüğünü merak etmişimdir. karşıt olarak düşünürsek recep ivedik geliyor aklıma. ha alçalmak demiştik değil mi.
ne geçti eline bu başlığı açınca şimdi?cnbc'den dünyanın en entel yazarı ödülünü mü aldın?hayır sen neye gülüyosun söyle de bi izleyelim.senin mizah görüşün darsa millete niye bok atıyosun kardeşim
zeka seviyesi yerlerde olan, muhtemelen kendisinin pis yedili veyahut akasya durağı favori dizisi olan yazar saçmalığı..
dizinin ilk bölümü yayınlandığında söylemiştik halbuki çoğu kişinin bu tarz absürd dizileri anlamayacağını..
işler güçler ülke çapında türünün tek örneğidir. kimse bu çapta bir senaryo ve çekip tertiplemedi şimdiye kadar. ya da cesaret edemedi. çünkü bu bizide espriyi izleyicinin anlaması için kastırılmamış ve aynı espriler izleyicinin gözüne gözüne sokulmamış. farklı bir espri geliştirme yöntemi uygulanmış. örnek verecek olursak daha çok cnbc dizilerinin tarzında diyalog ve komiklikler taşıyor. şimdi sen akasya durağının taksici kadir'inin zamparalık yaparken balkondan düşmesine gülüyorsan, işler güçler'in içinde picasso geçen herhangi bir esprisini es geçeceksindir. dolayısıyla da "siz buna mı gülüyonuz la" demen normaldir. lakin gülmek için bilmek gerekir.
Neyse ki azalarak bitti bu ikili.
bunun bir kademe daha kötüsü nedir ki? güldür güldür e gülmek falan heralde.