28 şubat 1886da istanbulda doğmuş osmanlının son dönemi ile cumhuriyetin ilk yıllarını görmüş eğitimci, yazar ve hattat.
''türkiye yaşamının her yönünde derin değişiklikler yaptı ve yeni bir vazifesi vardır. yarınları omuzlarında taşıyabilecek sağlam bir gençlik yetiştirme vazifesiyle karşı karşıyadır. yepyeni insanlar yetiştirlmelidir'' diyen eğitimci.
yeni nesilin yetiştirilmesinde sosyal bilimlerin önemini bilen ve bu yönde çalışmaları olmuş türkiyenin yetiştirdiği önemli eğitimcilerdendir.
kızlarından biri çeşitli üniversitelerde anadolu medeniyetleri dersi veren hatçe baltacıoğlu'dur.
istanbul erkek öğretmen okulunda resim derslerinde öğretmenlik yapmış ve gazi üniversitesi resim öğretmenliği bölümünü kuracak öğrencilerin hocalığını üstlenmiştir.
istanbul üniversitenin bahçesindeki ağaçları gölge yapsın diye özenle seçmiş ( adını hatırlamıyorum ) ve tek tek elleriyle dikmiş bir aydındır.
ayrıca alev yazı tipini kendisi bulmuştur. el yazması çok ünlüdür.
ne yazık ki cumhuriyetin kuruluşu sırasında kendisi de bence bir gaflete düşmüş ve devrimlerin yavaş olması gerektiğini düşündüğü için hızlı devrim isteyenlerin gözünden düşmüştür.
ayrıca hasan ali yücel’in öğretmenidir.
"Dinin bütün soyluluğu din olarak kalmasında, din olarak yaşanmasındadır. Din, din olmaktan çıkıp, ilim ticaret politika oldu mu, ister istemez görevini kaybedecektir:
Bu yanlış bir bakış açısı yanlış demeyeyim de art niyetli zira bunu diyen adamlar hakikaten dinin gereklerini yapan adamlar değil bunu soyleyen adamlar din bize karışmasın diyen adamlar ama bunu bu toplumda bu ülkenin dinamiklerine entegre edebilmek için böyle söylemek zorundalar
yoksa tam olarak da eleştirdiği gibi evet din politikada da olmalı ticarette de olmalı hatta bunları yönetmeli