devlet eliyle şimdiye kadar yapılması gereken hareketti zaten. cankan, ajdar, tomakinler ve boys anılar'dan da aynı hareketi bekliyorum. hadi hayırlısı.
insanlardan bizim düşündüğümüz şekilde düşünmelerini, bizim hissettiğimiz şekilde hissetmelerini istemek oldukça fazla. ismail yk'nın bu tercihi tamamen kendisini bağlar. ona para kazandıran kitleden biriysen bu kitleden ayrılıp ona kendince bir ceza verebilirsin. adamın anası babası yıllar önce ülke kendilerine temel zartı zurtu sağlayamadı diye, evi ocağı bırakıp almanya'ya gitmiş. adam orda yetişmiş, o vatanın ekmeğini yemiş yani (hani bi toprağa borçlu olmamızı sağlayan şey). bence sorun yok. çok büyük bi bilim adamını kaybettik de ben mi farkında değilim.
korkum odur ki, ileri bir zamanda muhtemelen ismail yk hakkın rahmetine kavuştuktan sonra, garip bir hükümet başa geçip de ismail yk'yı tekrar tc vatandaşlığına alsın.
tanım olarak şunları yazabilirim sevgili sözlük, bir albümle dünya kadar parayı kaldıran bir şahsiyetin kaldırdığı paranın bir kısmını devlete vergi olarak vermek istememesinden dolayı gerçekleşen olaymış bildiğim kadarıyla. burdan sevgili ismail'e şunu söylemekte fayda var; türkiye'de çalışan memur ve işçiler az olan maaşlarını almadan önce maaşlarından yüksek oranlarda vergi kesiliyor, onlar ne yapsın?
lümpen müzik tarzına kendini kaptırıp kasetlerini kapışan halk kitlesinden gayrı muhtemelen bir hayrını görmediği ülkesinin vatandaşlığından gayet özgür iradesi dahilinde çıkmasıdır. beğenmeyen, protesto etmek için yanıp tutuşanlar kasedini alıvermesin ki zannımca hakettiğinden fazla olan kazancı düşüversin. işi hainlik boyutuna getirecek ölçüde hamasi nutuklardan da kaçınmak gerek.
bu vergi politikası yüzünden parayı türkiye dışına çıkarmak isteyenlerin en magazinel örneğidir. fabrikasını yurt dışına taşıyan sanayici de aynı pozisyondadır, türkiyede yaşayan şarkıcıda. içimiz dışımız vergi olmuşken, kazancımızın yarısına yakınını daha elimize almadan devlete verip, satın aldığımız ürünün de yarısına yakınını vergi olarak devlete veriyorsak, herşey teğet geçerken, yeni vergi ve fiyat düzenlemesi yapılıp maaş düzenlemesine gerek görülmüyorsa, bu politikayı desteklememe alternatifi olan birini yadırgayamam. türkiye cumhuriyeti için bir kayıp olmasada, kayıt dışı ekonomi ve yurtdışına kaçan sermayenin en popüler örneği diyebiliriz.
bir çoğumuzu zerre üzmemiş olaydır. hayranlarının tepkisi merak konusu diyeceğim de, o şarkıları dinlemekten sanırım artık hiç bir şeye tepki veremiyorlar.
türkiye'de yaşayan ve ismail yk'dan nefret her vatandaşın, ''lan bi siktir git yA. şeyime kadar yolun var'' serzenişleriyle dalga geçtikleri olay.
nasıl üzüldük, nasıl kahrolduk anlatamam. içkiye verdim kendimi sözlük! bir yüzlük istanblue, 6-7 tane de extra çaktım ama halen olayın etkisindeyim. nasıl bırakır bizi? neden seçer başka milletleri...
kimseyi ilgilendirmeyecek bir durumdur. bu konuyu eleştirenlere ilk öncelikle yaşamında suça karışmış kişilerin meclise girmek için kıçlarını yırtma durumlarını bahsedinde bu toplumun ne kadar pisliğe dönüştürüldüğünü açıklayın!. ismail'in yaptığı altı üstü bir kağıt parçası üzerindeki işlem değil midir?. peki ya meclise giripte suçlarını örtmek isteyenlerinki neyin üzerindeki bir işlemdir? kaç kişi adam öldürmekten, vergi kaçırmaktan, haksız kazançtan dolayı yargılanma esnasında bizim temsilcimiz olmuştur?
bahsi geçen kişi zaten sadece kağıt üzerinde vatandaş olduğu için, vatandaşlıktan çıkması pek sorun teşkil etmemektedir. ayrıca o soy isminde geçen "yurt" da almanya olsa gerek.