bugün

internet sonucuna göre ilaç alıp kullanan tiplerde var maalesef.
kanser!
Bir tür hastalıktır.
Sadece hangi birime gidilmesi konusunda fikir sahibi olabilmek için yapılması mantıklı olandır. Ama orda yazanlarla ne teşhis konur ne tedavi yapılır ne de moral bozulur.
Bilinçlenmek için güzel. Ama şifayı internette aramak kocakarı ilaçlarından bile tehlikeli.
sadece internette değil, her yerde hastalık araştırmanın püf noktası şudur: tanıyı(teşhisi) sadece doktor koyabilir ve buna yetkisi olan sadece doktordur, ama her tanıda da bir hata payı vardır çünkü doğa olasılıklar üzerine işler. Kıssadan hisse:
Yaşam olasılıktır.
Kronik bir rahatsızlığa sahip olanların yeni bir tedavi yöntemi var mı diye veya hastalığın ilerleyişi hakkında bilgi sahibi olmak adına yaptıkları genellikle yüzeysel olan araştırmadır. Durumu akut olanların da yapması gereken şeydir.
aman diyim yapmayın,
basit soğuk algınlığına kanser teşhisi koydum ve sonradan gittiğim dr.bile beni önemli bir şeyimin olmadığına bir türlü ikna edemedi.vucudumdaki enfeksiyon sebebiyle yükselen lökositi kan kanserine bağladım öyle ya internette öyle diyor anasını satiim günlerce uyuyamadım ,1 hafta 10 gün içinde 3,4 defa dr.kapısını çaldım her seferinde bana önemli bir şey yok sakin ol demesine rağmen dr.beni bir türlü ikna edemiyordu ve en sonunda dr.patladı git başımdan kardeşim dedi ve beni psikiyatriye sevk etti panik atak tedavisi oldum.
amına kodumun interneti yüzünden.
şimdi allaha şükür çok iyiyim ve internet ten hastalık araştırmak mı aman haaaa töbeee amannn.

siz siz olun en ufak bir sıkıntınız,şikayetiniz veya kafanızda soru işaretleri varsa direk hekime gidin tamamen hekime güvenin.
yarım yanlış bilgi verip yanılgııya yol açan internete başvurmayın sakınnnn!!!!

günümüzde her mahallede aile hekimi var evet uzman değil pratisyen ama olsun sonuçta o da bir dr.ve yıllarını verip tıp okumuş.kesinlikle ama kesinlikle bir aile hekimide tıbben yapılması gerekeni ve doğru bilgiyi verir doğruya yönlendirir.
internetten milyon kat iyidir.

işin maddi boyutuna gelince aile hekimliğinde muayene ücreti oluyor mu bilmiyorum olsada 3-5 lira falandır herhalde?

yani demek istediğim şimdi dr.ücreti de bir şey değil a.q.
sgk kapsamında.
(bkz: lorenzo s oil)
Hastalık neyse , tedavi araştıranlar var.
Akabinde mezar taşı da araştırılır.
Ergenlerin borderline, manik depresyon, bipolar gibi hastalıkları araştırıp hemen kendilerine teşhisi koyması mesela.
muhtemelen söylemişsinizdir ama ben de tekrar etmiş olayım..

her yol kansere çıkar..

eski kız arkadaşşaklarımdan birisi 'manyak ya nadiren hasta oluyorum bu da bir sorunmuş ve kanser belirtisi olabilir' dediğinden itibaren artarak soğumuştum..

aptal insan sevmiyorum bu arada..

bir de 22 yaşındayım evet..
Aklınıza gelebilecek her türlü kanser ve benzeri ölümcül hastalığa sahip olduğunuzu öğrenmenizi sağlar.
bu da bir çeşit hastalıktır ki siberhondrik olarak geçer.
Yapıldığı takdirde en kötü ihtimallere en olası şekilde ulaşılması mümkün olan eylem.
Doktorlara eğitim hayatları boyunca en kötü ihtimalleri dışlamaları söylenir. Örneğin dışkılama sırasında kanama görülmesi aksi ispatlanana kadar kolon kanseridir gibi kurallar mevcuttur. Daha sık duyulan kurallar da mevcuttur ama şu an aklıma gelmemesi normal çünkü sene içerisinde kalıcı hale getirilemeyen bilgiler sonraki senelerde kafaya vurula vurula bir şekilde kalıcı hale getirilir.
Konudan sapmadan neden en kötü ihtimale ulaştığımızı kendi düşünceme göre söyleyeyim.
Türk insanı ne kadar bir kısmı evhamlı olsa da hastaneye gitmeye test yaptırmaya kötü bir hastalığı kabullenmeye korkarlar. Yaşlılardan duyarız: Hayatımda hastalık görmedim. Halsizleşme, ateş, öksürük gibi durumları olağan karşılayan kişilerden... işte bu insanları yeni nesilde hastaneye getirip en kötü ihtimali ekarte etmeye çalışan kişiler tarafından bir yönlendirme çalışması olduğunu düşünüyorum.
Bir ihtimal de ufak hastalıkları görece önemsemeyen tıbbi kaynak hazırlayıcıları ki aynı zamanda tık alma miktarı bunlardan bahsederlerse düşeceği için daha çok kötü hastalıklardan bahsetmeye çalışmakta. Mesela dışkıda kan görülmesi ölümcül hastalığın habercisi olabilir gibi başlıklara sıkça rastlarız ama anüste kabızlığa bağlı kanama görülmesi gibi başlıklara aynı sıklıkta rastlamayız. Çünkü fazla tık almaz. Kimse kanaması varken kabızlıktan kaynaklı kanamayı önemsemezken kolon kanseri riskini görünce vay babayın kemiğine diyerek açar. Sayfayı hazırlayan hem fazla tık alır hem de varsa hastayı daha kötü bir hastalıktan erken evrede tedavi etmeyi sağlar.
hastalık hastası olmanıza neden olur.
ishalin sebeplerini araştırıyodum kanser olduğumu öğrendim yarın kemoterapiye başlıyorum hakkınızı helal edin.
Bu durum kendi basina hastaliktir. Normal degildir. Zira ruyamda gordugum herhangi bir seyi nette arastirip hastaliga yormamdan biliyorum.
Öeff hastalık hastalığına sebep olur.

(bkz: ben)
Yine kansermişim be dedirtir doktora gidilir hava değişikliği der gönderir ehe.
tadında bırakmayanların bir zaman sonra kendilerini hipokratın sol taşağı sanmlarına yol açan merak.
Ucu kansere çıkar.
Sağlıklıyken hasta olma durumudur.

En ufak bir ağrıyı bile araştırsanız kanserle bir bağlantısını buluyor ve makale sonunda ölümcül bir hastalığa tutulduğunuzdan şüphe etmeye başlıyorsunuz.

Uzmanlar buna da bir isim bulmuş “Siberhondrik” olmuşsunuz geçmiş olsun arkdşlr.

“Siberhondrik, var olduğunu düşündüğü hastalıkları hakkında internet ortamında bilgi, belge ve tedavi yöntemleri araştırarak kendisine tanı koymaya çalışma ya da tedavi etme uğraşında olma durumudur.”
internetten, internetten hastalık araştırmayı araştıracak kadar araştırmacı bir ruha sahip olmayan kişi davranışı.
ilk başlarda yazılar insana mantıklı gelmeye başlar ve okumaya devam edersiniz.
Bir süre sonra küçük bir ilaçla geçebilecrk olan hastalıklar öne sürerler. insanda hafif bir endişe başlar.

Sonu muhtemelen ölüme kadar devam eder..
Böyle şeylerle uğraşacağınıza bi doktora gidin!