Kim Muhammed öldü derse onu kılıcımla iki parça ederim.
Sonuç; saçmalamayın elbette peygambere saygı hepimiz için önemlidir kıymetlidir ancak sen Allah'a sadece Allah diyebilirken peygambere neden Muhammet diyemiyorsun?
Hikayeler anlatmak ve hikayeleriyle kendine ufak çaplı harem kurup ticaret yapan birine adıyla hitap etmektir. isterseniz kafasına güneş geçmiş bir delide diyebilirsiniz sırıtmaz üstünde.
hazreti efendi demektir. ben neden kalkıp fi tarihinde yaşamış kafasına göre hikaye yazmış bir insana efendi ayağı çekeyim? ayrıca muhammetin cenazesine kimsenin katılmaması olayı var ki beni benden alıyor. neymiş ceseti kokmaz gül kokarmış filan ceset kokunca herkes olayın yalan olduğunu anlıyor voltasını alıyor. ulen ne insanlarsınız ya.
bakın kimseye hakaret etmenin mantığı yok ben allahci, pedofili gibi tabirleri kullaniyormuyum ?
hayır.
insanların görüşleri ne olursa olsun saygı duyulmasi gerek , bir aşağılama olmadıktan sonra.
hazret kelimesi bazı dindar kesimler tarafından bile uygun bulunmuyorken (sadece allah'a hazret denir derler) birinin muhammed peygamber demesinde bir sakınca görmüyorum.
etik olmayan şeyleri inanan veya inanmayan herhangi bir kesimin kullanması uygun değildir.
şerefsiz lafını söyleyen kimseye iade ediyorum.
Hazret-hazreti Muhammed yerine sayın deyin arada bir fark yok diyeceğim de aslında var.
Sayın Muhammed ile hazreti Muhammed hitap tarzında kelime anlamı ile aynı mana içerir.
Yok canım, dini açıdan değil ; hazreti (sayın) diye başlamak bile bu toplum da Muhammed peygambere hakaret olur.
TV ekranlarında yayınlanan oturum, seyredilen programlarda hırsızlık tecavüz cinayet dolandırıcılık taciz vs suçlar işlemiş insanlar bile sayın diye hitap ediliyor.
Bu ülke de apo denen katile bile sayın dendi.
Fetö denen maşaya bile sayın sevgili hocamız diye güzellemeler yapılmadı mı?
Şimdi düşünün bakalım katile dolandırıcıya sayın ( hazret) demek Muhammed için de sayın (hazret) demek yakışık alır mı?
Muhammed'in bu insanlardan daha değerli değil mi?
Malumunuz, hazreti demek sayın demek ve saygı görgü kültür gereği böyle söylenir. Bu hazreti demenin dinle alakası yoktur.
Muhammed sıradan bir vatandaş olsaydı Muhammed bin Abdullah olarak anılacaktı. Peygamber müslüman olmasaydı da Mekke'nin yöneticisi idarecisi zengin bir iş adamı veya bir komutan olsaydı yine hazreti Muhammed olarak konuşmalarda anılacaktır.
Kahve veya meyva suyu maden suyu konu değilse sade karışık katkılı tartışmasına girmeyin. Yakışan en güzel tabir anma şekli bir kişiyi makamı ile anarsınız.
Muhammed peygamber veya peygamberimiz deyin. Böylece insan olarak ve temsil ettiği makam olarak saygı göstermiş olursunuz.
Aynı zaman da inanmasanız bile Muhammed peygamber hitap şeklini kullanın. Böylelikle ona inanmış insanları kırmamış, temsil edilen inanç ve kişi olarak saygı göstermiş olursunuz.
bir insana ismiyle hitap etmenin neresi kötü? örneğin; ben "muhammed peygamber" diyorum. peki başına neden ''hazreti'' ifadesi koyayım? ''hazreti'' ne demek?..
neden peygambere hitap ederken ''hazreti muhammed mustafa (sav) (ra)'' diyerek, bir de elinizi kalbinize götürüyorsunuz da ''Allah'' derken başına ve sonuna hiçbir takı eklemiyor ve ellerinizi de kalbinize götürmüyorsunuz?..
Saygı ve sevgi sahipleri edepli olur. Edep (haya) imandandır. Müminler hz peygambere (hatta tüm peygamberlere a.s.) saygı ve sevgi duyarlar. Saygısı ve sevgisi olmayanın imanında şüphe vardır. iman ise şüphe götürmez. fakat bu ifade genele karşı yanlış. Herkes imana mecbur değil. Lakin ehli imandan ise, o halde saygılı olmak mecburiyetinde.