bugün

Derleme etiketi... Bir kelime veya sözcüğe # işareti ekleyerek aynı etiketi paylaşan Twitter mesajları arasında arama yapmayı sağlıyor.
twitter'da kullanıcı tarafından tanımlanan ekstra içerik etiketidir.

açıklamalar için: (bkz: tagdef)
sözlüğün sonu (bkz: twitter)
‘Hashtag’i şöyle anlatalım.

‘Yalan Dünya’, ‘Leyla ile Mecnun’, ‘Suskunlar’ ve ‘Seksenler’ gibi dizileri izlerken ekranın bir yerinde rdrframe1 # işaretiyle başlayan bir kelime gördüğünüzde bilin ki ‘hashtag’dir o.
işte bu ‘hashtag’ler üzerine Twitter’da yazılanlar, o dizinin sosyal medyada ne denli güncel olduğuna dair yorumları da beraberinde getirmeye başladı.

Medya Takip Merkezi (MTM) beş ulusal kanalın 2-15 Nisan 2012 tarihleri arasındaki yayınlarında hangi dizinin ‘hashtag’i üzerine Twitter’da ne kadar yorum yazıldığının listesini çıkardı.

1. SUSKUNLAR: 2.631
2. LEYLA iLE MECNUN: 1.742
3. UÇURUM: 1.715
4. YALAN DÜNYA: 1.399
5. Seksenler: 1.396
yakın bir zamanda rating ölçmede kullanılacak twitter fasilitesi.
http://altinisikmurat.blo...rinden-rating-olcumu.html
tabela.
twitter'da hashtag adı verilen '#' işareti, belirli bir konuyu belirlemek ve ayrıştırmak için kullanılıyor.

twit yazarken '#anahtarsözcük' diye girdiğimizde twitter '#' işareti konulduğu için bu anahtar sözcüğe link koyuyor ve bu linke tıklandığında dünya üzerindeki bu anahtar sözcüğü içeren bütün twitler zaman sırasına göre sıralanıyorlar. böylece takip de kolaylaşmış oluyor.

eğer girmek istediğimiz 'hashtag' birden fazla sözcükten oluşuyorsa bu sözcükleri mutlaka bitişik yazmamız gerekiyor. aksi takdirde twitter sadece ilk sözcüğü 'hashtag' olarak algılıyor.
facebook'ta da kullanılmaya başlanmıştır. güzel oldu bu.twitter'ın *ına koyacak gibi.. hadi bakalım.
--spoiler--
Twitter'da bir çok kez gördüğümüz ve çoğu kez anlam veremediğimiz "#" işareti "Hashtag" anlamına geliyor. HashTag adı verilen bu işaret Twitter'da belirli bir konuyu belirlemek ve ayrıştırmak için kullanılmakta.

Örneğin twit yazarken #AnahtarSözcük diye girdiğimizde Twitter # işareti konulduğu için bu anahtar sözcüğe link koyar, bu linke tıklandığında dünya üzerindeki bu anahtar sözcüğü içeren bütün twitler zaman sırasına göre sıralanır. Böylece takip de kolaylaşmış olur.

Hashtag hakkında bir küçük püf noktası daha mevcut. Eğer girmek istediğimiz hashtag birden fazla sözcükten oluşuyorsa mutlaka bu sözcükleri bitişik yazmalıyız. Aksi halde Twitter sadece ilk sözcüğü hashtag olarak algılar.
--spoiler--

http://www.sabah.com.tr/T.../2011/11/17/hashtag-nedir
aşırı itici bulduğum kelime, kavram.

etiket veya tabela veya bağlantı demek varken özenti özenti heşteg diyenin ağzına kürekle vurasım geliyor.
Kırım destek için #kırımdakırımvar olan hastagdir.
boku çıkartılan şey. facebook'ta hashtagle cümle kuran var ya! manyak mısınız? özellikle kızlar yapıyor bunu.
Hoşlandığım çocuğunda yaptığı itici birşey. #kardeşimle#çiğköfte#keyfi. Yazmakta neyin nesidir.
twitterdan önce senelerce "diyez" adı ile anılmıştır, ey teknoloji.
Sosyal paylasim sitelerinde kullanilan zimbirtidir.
(bkz: iliştiri)
Boku çıkan soyal medya etiketidir. Sırf fotoğrafını daha fazla kişi görsün diye ayağının altına yapışan sakızın bile etiket olduğu bir dünya.
twitter da bir terim.
nokia 5110 zamanindan bu yana bildigimiz ve etkilestigimiz bir karakter var. "#" karakteri. genelde "kare" deriz bu seye. cogumuz *123# ile tanistik herhalde.
twitter da basina # gelen her seye hashtag denir.
Bizim de yabancılarında kullanmayı bir türlü öğrenemediği hede. Hayatında bir defa kullansalar olayın mantığını kavrayacaklar. Bu da sağdan soldan görme usülü olay olduğundan tabiki delinin kuyuya taş atması misali hala düzelebilmiş değil, düzelebileceğini de sanmıyorum.

Misal twitter için konuşalım bu konuyu. PAS kelimesini bir şeyin kısaltması olarak düşünün. Ve siz o kısaltma ile alakalı tweet atmak istiyorsunuz. Bir olay oldu ve onu tartışıyorsunuz orası hakkında. Orada #pas olarak kullanmanız gerekli. Bu "ay telefonumun vidaları pas tutmuş" yazan kişinin tweetini o akıştan engeller. Yani kategorize eder, alakasız şeyleri o akıştan düşürür.

instagram içinde aynısı. Siz kedi fotoğrafı çekmişseniz bunu #cat,#kedi gibi etiketlerle tagleyebilirsiniz. Sonuçta o kategoriye ait bir fotoğraf o.

Bizde nasıl oluyor bu olay peki? Özellikle instagram'da olan şey aynen şu;
Yine kedi fotoğrafını alırsak yazan metin aynen şu

--tagleme--
#benim #canım #kedim #bugün #yine #çok #yorgunmuş #şapşalşey

--tagleme--

Yahu kim çok kelimesini arar? Kim kedim kelimesini arar? Şapşal şey diye tag mi olur? Burada fotoğrafı tanımlayan ne? Kedi. O zaman etiket kedi'dir, cat'tir vesaire.

Sosyal Medya'ya giriş 101'in ilk konusunu da böylelikle kapatmış olalım.
Sanırsam sözlüğe de gelmiş zımbırtı ama bi açıklama yok.
Uludagsözlük'e yeni gelmiş uygulamadır. Biz millet olarak bu hashtag'in kullanım maksadını bilmiyoruz sanırım! Örneğin instagram'da paylaşım olarak yazdığınız her kelimenin arasına uygulama otomatik olarak hashtag(#) koyar. Hashtag mantığını bilmeden uzun uzun yazılan o spesifik cümlelerimiz alakasız ve amaçsız şekilde #'le etiketlenir. Manzara resmini yurdum insanı "#canişkom", ya da "#aşkitoşkom" şeklinde tarama yapacak ki, sizin paylaşımınıza ulaşabilsin.
Sözlük zaman sembolünün soluna gelmiştir.

Kaldırıldı.
moderasyonun çaktırmadan yaptığı bir yenilik.

bir kelimenin başına "#" koyduğunuz zaman; o kelimenin başına "#" koyulan bütün entryleri tekde görebiliyorsunuz.

misalen; #hashtag .
bazen çalışmıyor akü. *
şu ana kadar gördüklerim arasından en güzeli letgo'nun #öğrenciyeeşya etiketi.