bugün

Tıbba giremeyen kız kurularının kendine mühendis diyebilmek için okudukları bölümdür. Okuyanların geneli kızdır. Geneli yüksek egolu ve tıbba giremedikleri için komplekslidirler.
Aslında elektrik elektronik mühendisliğinin alt dalıdır. içerisinde hem tıp hem temel mühendislik dersleri hemde elektrik elektronik barındırır
#biyomedikalmuhendisinekadro etiketi ile Twit atıp atama umudu bekleyen mezun topluluğu.
Mezunlarının %80i bayan olan, tıp hayali kurup adı havalı diye tercih listesine yedek olarak mühendislik yazanların isteksizce okuduğu bölüm.
arkadaşlar 1200 sayfalık campbell biyoloji kitabı sizi bekliyor.
Varsa okuyan yardımınızı bekliyorum.
en buyuk yalan

bu cihazlari makinacilar mi yapiyor elektronikciler mi mekatronikciler mi?
Biraz bu bölümle ilgili fikre ihtiyacım var kimi mumla arar der kimi sover bilgisi olan ulassin.
Türkiye de biyomedikal muhendislerine ihtiyac olup gerekli mezun olmadigi icn alim yapilmayan, hem saglik hem muhendislik olup asla sonunun gelmeyecegi bir ihtiyac gibi gorunup ulkemizde yeterince yere sahip olmayan bir bolum. Buyuk hayal ve umutlarla baslanip sene icinde once bu bolumden hicbir sey olmaz tekrar hazirlansam mi diye dusunduren sonra bu bolum birkac yila iyi yerlere gelecek diye umutlandiran biricik bolumum.
Bir yerden insanlara faydanin olacagini bilmek, bir hastaligin bulunmasinda , birinin tedavisinde benimde elimin degecegini bilmek bolumu sevmemi sagliyor.
yeni gelişen ve hızla büyüyen bir sektör.

Hem mühendisliğin içinde hemde tıpın her bokta var.

kimya + fizik + biyoloji .

Ama her zaman denildiği gibi '' burası türkiye yarın ne olur bilinmez ''
Bende düşünüyorum bilen ulaşsin lütfen.
Neden Biyomedikal Mühendisliği ?
Bundan 4 yıl önce tercih yaparken bölüm yeni açılmıştı ve yeni açılan bölümler mezun olduğu zaman iş olanağı daha fazla oluyor zaten elektrik elektronik mühehendisliği istiyordum. Bildiğiniz gibi Biyomedikal daha önceden bu bölümün alt dalıydı.

Bölümden memnunmusun ? Hangi dersleri görüyorsunuz ?
iyiki bu bölümü seçmişim diyorum şuan, genel olarak derslerimiz elektrik elektronik, makine, bilgisayar mühendisliği derslerinin yanı sıra tıp derslerine de yakınlığı vardır. Dersler hem sayısal olarak hemde sözel olarak geçmektedir.

Mezun olduktan sonra iş bulabilecekmisin ?
Bölümün mezun olduktan sonraki iş imkanı da oldukça yüksek staj yaparken gözlemlediğim kadarıyla biyomedikal mühendisliğine oldukça yüksek bir talep var. Devlet memurluğu olsun, özel sektör olsun rahatlıkla iş bulabilirsiniz.

Bölüm zor mu ?
Bazı arkadaşlarımız bölümün zorluğundan dolayı bölümü bırakma kararı almışlardı ancak hiç bir zaman gözün korkmasın düzenli çalışırsan başarırsın ve okulu rahatlıkla bitirebilirsin. Ayrıca hem mühendislik hemde sağlık sektörüne girdiği için bölüm çok zevklidir. Benim iletebileceklerim bu kadar şimdilik umarım soru işaretlerini kafandan biraz olsun bölümle ilgili silebilmişimdir.
tıp isteyip tutturamayan öğrenciye mühendisliğe kayınca yazdırılan.
"orjinali varken zorlaması sırıtır" felsefesine inat devletin 38 kişilik mühendis kadrosu açtığı bölüm. henüz devlet üniversitelerinden mezunu olmadığını da hatırlatalım.
tutmayacak bölümdür. zira orjinali varken zorlaması her zaman sırıtır.
(bkz: biyomedikal muhendisligi)
bu sene kendini çok göstermese de seneye tercihlerde patlayacağını düşündüğüm gerçekten de sağlam bir alandır. ulan işin içinde hem sağlık sektörü var hemde mühendislik, şamdan kayısı geliyo canım tırla sipariş verdik.
Lisans düzeyinde Devlet üniversitelerinden ilk olarak Erciyes Üniversitesi açmıştır bu bölümü . Daha sonra 2009-2010 eğitim öğretim yılında Namık Kemal Üniversitesi açmıştır. Geleceğin gözde bölümlerinden biri olarak gösterilir. Hatta (bkz: http://www.milliyet.com.t...lt.htm?ref=facebookmypage)
gazi osmanpaşa ve erciyes üniversitelerinde de açılmış mühendislik.
türkiye'deki biyomedikal mühendisleri üretim ve tamirattan çok sadece bozulan cihazların başında rapor tutmaktadır çünkü bu teknik cihazların ömrü yaklaşık 15-20 yıl iken 15 yıllık da garanti ve servis bakım garantisi vardır. dışarıdan alınan teknik cihazlar nedense türkiye'de üretilen cihazlardan daha ucuz ve kullanışlıdır. bu bizim mühendisimizin bir suçu mu yoksa bütün bu standartları gözetmeyen ve verginin bile vergisini alan devletin mi hala muammadır.
bogazici universitesinde de enstitüsü bulunur. yüksek lisans ve doktora egitimi verir.
istanbulda sadece yeditepe universitesinde, ankara da ise ba$kent universitesinde lisans programi verilen bolum.

Mezunlarina neredeyse i$ garantisi verir. Tibbi cihazlardan her turlu anlarsiniz. Tamir de yaparsiniz, ayar da yaparsiniz, hatta bir atolye acip uretime gecersiniz, ulkeye yarariniz dokunur. Istanbuldan cikan ilk mezunlardan olacagimiz icin onumde kimse yok, ornek veremiyorum ho$gorunuz.