bugün

biyomedikal mühendisliği

Neden Biyomedikal Mühendisliği ?
Bundan 4 yıl önce tercih yaparken bölüm yeni açılmıştı ve yeni açılan bölümler mezun olduğu zaman iş olanağı daha fazla oluyor zaten elektrik elektronik mühehendisliği istiyordum. Bildiğiniz gibi Biyomedikal daha önceden bu bölümün alt dalıydı.

Bölümden memnunmusun ? Hangi dersleri görüyorsunuz ?
iyiki bu bölümü seçmişim diyorum şuan, genel olarak derslerimiz elektrik elektronik, makine, bilgisayar mühendisliği derslerinin yanı sıra tıp derslerine de yakınlığı vardır. Dersler hem sayısal olarak hemde sözel olarak geçmektedir.

Mezun olduktan sonra iş bulabilecekmisin ?
Bölümün mezun olduktan sonraki iş imkanı da oldukça yüksek staj yaparken gözlemlediğim kadarıyla biyomedikal mühendisliğine oldukça yüksek bir talep var. Devlet memurluğu olsun, özel sektör olsun rahatlıkla iş bulabilirsiniz.

Bölüm zor mu ?
Bazı arkadaşlarımız bölümün zorluğundan dolayı bölümü bırakma kararı almışlardı ancak hiç bir zaman gözün korkmasın düzenli çalışırsan başarırsın ve okulu rahatlıkla bitirebilirsin. Ayrıca hem mühendislik hemde sağlık sektörüne girdiği için bölüm çok zevklidir. Benim iletebileceklerim bu kadar şimdilik umarım soru işaretlerini kafandan biraz olsun bölümle ilgili silebilmişimdir.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar