glisemik indeksi 110 olan alkollü içki. yani 1 şişe bira, yarım kilo saf şekerden daha fazla kan şekerini yükseltici etkiye sahip. alkolün de bir çeşit şeker olması sebebiyle karaciğere inanılmaz baskı yapıyor.
eğer bira katı bir şey olsaydı, 3 şişesi sizi kör etmeye yeterdi.
Yüksek alkolli bira tüketip arabeske bağlicam diyorsanız kırmızı tuborg için. Yok abi ben dizi film arkadaşlarla muhabbet edicem diyosanız tuborg gold için.
içiminden ziyade sohbeti, ulaşılabilirliği ve yanında kemirdiğin fıstığı sayesinde popüler olan içecek. yoo hayır bence alkollü bir içecek değil.
"heinekein, carlsberg budweiser biraların sahipleri bir barda oturmuş kendi markalarını övüne övüne anlatırken efes'in patronu bardan içeriye girer masaya bakar ve bana bir soda lütfen der. diğer patronlar hayret eder neden efes içmiyorsunuz diye sorarlar. o da baktım hepini gazoz içiyorsunuz size eşlik etmek istedim der". fıkra işte...
Güzel bir içecektir, keyif verir. Her zaman her yer de her şeyin yanında içilebilmesi onu sıradanlaştırmıştır ama şarap öyle midir şarap bir sanattır. şarap aşktır. Her yerde herkesle herzaman içilmez. O yüzden hep şarap demişimdir.
sigaraya dünya kadar zam yapıldı, sonuç? = kaçak sigara
biraya yapılan bu zammın sonunda insanlar evde bira yapmaya başlayacaktır, ya da gelirleri belli olduğu için daha az içebileceklerdir. şimdi tüm vergilere zam yapıyorlar, kendilerini çok akıllı zannediyorlar ancak o vergilere ödenecek para kalmadığı zaman insanlar devleti aradan çıkartmaya başlar. uzun vadede devlet kaybeder.
bira markette 9 lira olamaz. tuborg malt ve efesin 2017 de olacagı max fiyat 7 liradır. calsberg, miller bunlar 7 lirayı aşabilir 9 lira bunlar için bile abartı fiyatlardır. bekleyip görelim.
sabah öğle akşam. günün her vakti içilebilir. insanlar genelde tuborg, bomonti veya efes tercih ediyor ama leffe, kozel, hooegaarden gibi biralar da bence sıkça tercih edilmeli ve içilmelidir.