bugün

bazı müslümanlarca hatta çoğu müslümanlarca yok olduğu sanılan ahlaktır.
ama böyle bir şey vardır.
ateist demek ahlaksız, tecavüzcü, şerefsiz, onursuz, pislik, kötü demek değildir
bir insanın tanrıya inanmaması beraber yaşadığı insanlarla herkesin mutlu olacağı yada genelin mutlu olacağı bir sistem arayışında olmamasını gerektirmez ateist de müslüman kadar hayatında mutlu yaşamayı ister onun aklında ilahi bir adalet düşüncesi barındırmaması yaptıklarını ahlaki olarak sorgulamadığını göstermez kendine saygı duymadığını göstermez.
en ahlaklısının ahlakı, ISMARLANAN bira sayısı ile doğru orantılıdır.
ateist ahlakı , ahlak felsefesi açısından üst düzey ahlaktır. çünkü hiçbir tanrıdan cezadan korkmadan sadece iyi olduğu için iyilik yapan ve buna inanan insandır ateist.

'' ben bir ateistim hepsi bu , insanlara karşı iyi olmaktan ve birbirimize yardım etmekten başka bir şeye inanmıyorum. ''
hiç kuşkusuz sultanahmet'e gelen kadınların memelerinin görünmesinden şikayet eden bir mehmet şevket eygi zihniyetinden yüksektir:
http://gundem.milliyet.co....2012/1534886/default.htm
yaratıcısına saygısı olmayanın insanlara göstereceği saygı paralelinde olan ahlaktır.
Ateist olup da ahlaklı olanlar vardır doğrudur. Ama madem hayatta bir amacın, bir gayen yok, madem öldükten sonra her şeyin biteceğine inanıyosun, be insan niye kasıyosun kendini? Sal gitsin dimi ama? Niye taşıyosun bu dünyanın yükünü? Madem insanlara iyi veya kötü davranışların ödüllendirilmeyecek niye onlara karşı saygılı ahlaklı davranıyosun?
dindarım deyip her türlü pisliği, tecavüzü, küçük kızlarla evlenmeyi, kadına şiddeti, savaşları, çatışmaları yapanlardan çok çok daha yüksek bir ahlaktır.
Ahlağı batsın.
yazılan yazılara bakarak ne kadar cahil inançlılar olduğunun farkına varabilirsiniz. ödül ceza sistemini üst düzey ahlakilik kabul eden insancıklar için ne denebilir ki ? biraz lawrence kohlberg okunması öneriyorum. düşünmek yerine inanmak aptallıktır.
allah korkusu olmayan, samimi ve akil ahlaktır.
akla hüseyin üzmezi getirendir.

şöyle ki: reha muhtarın popüler olduğu dönemlerde raiting rekorları kıran ateş hattı adlı tartışma programına konuk olan üzmez, "ateistleri anlamıyorum. tanıdığım öyle ateistler var ki böyle ahlaklı adam göremezsin. dürüst, namuslu adamlar. şaşırıyorum bunlara" demiş, neden diye soran muhtara cevap olarak da "be adam zaten tanrıya inanmıyorsun. gez toz pavyona git dansöz oynat. her şeyi yap yani. zaten hesap sorulmayacak sana göre. ne diye düzgün yaşarsın" demiştir. inanılmaz da alkış almıştır bu konuşma. kahkahalar da cabası. işte dindar adam, bir insanın kendi kendine "iyi" bir insan olabileceğini tahayyül edemiyor. zira o, hesap sorulacağına şüphesiz inanırken bile "iyi" olamıyor. cehennem korkusu bile durduramıyor. misal hüseyin üzmezin kendisi. din, tanrı, cehennem, hesap vs. anca bu kadar durdurabiliyor adamı. bir de bu zorlayıcılar olmasa!

o yüzden ateistin ahlakındaki saflığı anlamanız beklenmiyor sevgili mümin kardeş. zorlamayın beyninizi. yazık.
"yaşıt kızlar" ahlakıdır,
4 eş ahlakıdır ve buna da kılıf uydurma ahlakıdır,
"onlar gerçek ateizmi bilmiyorlar" ahlakıdır,
onlar rerererörörö biz şöyleyiz böyleyiz ahlakıdır,
mürtedin hükmünü ölüm olarak belirleyen ahlaktır,
peçe ahlakıdır,
ateizm adına milyonlarca insanı kılıçtan geçirebilen ahlaktır vs vs...

yani aklınıza ne kadar ahlak örneği geliyorsa hepsi bu ateyislerin ahlaksızlığının yansımasıdır. yazık size ateisler yazık!
Vicdandır.
gerçektir!
korku veya mükafat dileği ile oluşmamış ahlaktır. yine de kişiden kişiye değişmektedir.
breivik'i ateist sananları ortaya koyan ahlak.
insanin inanisiyla ilgili degildir ahlak egitimi ile ilgilidir.
hümanist ahlaktır. insanları ahlaklı kılan din değildir. dinin verdiği ahlak korkuya dayanır. ateistin ahlakı vicdana.
kimi ateistler iyiyi doğruyu güzeli dinin gereği olduğu için değil, insanların ihtiyacı olan bir şey olduğu için kendi aklıyla bulabileceğini söyler. bunu da yaparlar. kimileri ise hayatını dinlere, peygamberlere, ota boka küfrederek geçiren tam bir ahlaksızlık örneği kişidir.
insanın doğasını temel alır. sonradan ortaya çıkmış, toplum tarafından dayatılan tabuları reddeder.
bencil, egoist vicdan yoksunu.
leştir leş.
tabi ki ateistlerin hepsi melek gibi bir genelleme yapmak mümkün değildir. fakat iyiliği korku ile değil toplumun yararına olan bir şeyin kendisine tekrar kazanç olarak döneceğini bildiği için yapar. ayrıca toplumsal ahlakın oluşumunu mantıklı zamanla zararı görülen ahlaki davranışların değişmesine imkan sağlamak ister. bu nedenle bir inancı bahane ederek insanların katledilmesine, öldürülmesine, dinden atılma gibi saçma sonuçlara engel olmak gerekir. zamanın hristiyanların papadan çektikleri, şu an arap ülkelerinde insanlıkla ilgisi olmayan dini uygulamalar bitsin artık diyemeyen insanın inancını geçtim insani vicdanı yoktur.
(bkz: ateistlerin kötü müslümanları örnek alması)
Yeni dogan bebegi vaftiz etmek, imam nikahi kilmak, kadinlara mirastan daha az pay vermek gibi akla yatkin olmayan sosyal kanunlari var eden din anlayisindansa, tumuyle akla , mantiga dayali, herkesce kabul gormesi icin ugrasilan ve insanlarca tartisilmis kurallari tercih eden kimselerin ahlaki degerleri bana gore cok daha guvenilirdir. Her insanin kendi ahlak anlayisi vardir, ancak ortak ahlak anlayisi belirlenirken, normlar dini vecizelerde gecen ve cag disi olgular goz onune alinip belirlenemez. Kadinlara secme ve secilme hakki verilmesi, temel insan haklari bildirgesi, kanunun insana gore ustunlugu gibi toplumu bastan sona etkileyen kanunlarin hic birisi gokten indigi sanilan kitaplardan alinti degildir.