bugün

kral 2.Suryavarman için 12 yüzyılda inşa edildiği iddaa edilen budist tapınağı.kamboçya'nın en önemli kültür mirasıdır.
nasıl dünyanın 7 harikasından biri olmayışını anlamadığım mimari'de son nokta olan yapı.
kamboçya bayrağında yer alan mimari yapı.

http://www.pages.drexel.e...6/cambodia-flag_small.jpg
Kamboçya'nın Siem Riep şehrinin ormanları arasında kaybolmuşken Fransız bilim adamı Henri Mouhot tarafından 1860'da keşfedilip dünya mirasına kazandırılan muhteşem eser.
http://www.angkorwat.org/
civilization iv teki wonderlardan bir tanesi.
Kamboçya'nın Siem reap kentinde yer alan, kral 2. suryavarman adına yapılmış bir tapınaktır. Dünya kültür Mirası listesi'nde yer alan tapınak, 12. yüzyılda inşa edilmiştir. Bölgedeki tek dinsel yapı olarak günümüze kalmış olup, önce bir hindu tapınağı, daha sonraki dönemlerde ise bir budist tapınağı olarak kullanılmıştır. Khmer mimarisinin en önemli örneklerindendir. Kamboçya'nın ile özdeşleşen yapı, ülkenin ulusal bayrağının üstünde de betimlenmektedir. Angkor Wat, meru Dağı'nı simgeleyen dağ biçimli kubbeleri ve galerili (balkon) avlusuyla Khmer mimarisinin iki ana öğesini taşımaktadır.
güneş batımına doğru harika manzarası olan budist tapınağı.
muhteşem bir manzarası olan ve de dünyanın harikalarından biri olmaya aday budist tapınağıdır. keşfi oldukça yeni olduğundan toprak altında oldukça iyi korunabilmiştir.
görsel açıdan insanı alıp götüren kamboçya nın siem reap kentinde bulunan tapınak, ilk başta hindu daha sonra da budistler tarafından kullanılmıştır.
görsel
görsel

Placebo nun Battle for the Sun turnesi kapsamında 2011 de konser verdiği yer.
Kamboçya' daki 12.yy. a ait dünya kültür mirası olan budist tapınağı. görebilmeyi çok istediğim sayılı yerlerden biridir.
Doğayla iç içe bir mimari. Şimdi bir de bizim yaptıklarımıza bakın, çok kötü.
(bkz: rise of nations) oyununda ki wonderlardan bir tanesi.
angkor wat - kamboçya.

Kral II. Suryavarman tarafından inşa edilen ve 400 kilometrekarelik bir alanı kapsayan, toplam 39 ayrı tapınaktan oluşan Angkor Vat için tahmin edebileceğiniz üzere çok ciddi bir malzeme kullanılmıştı.

39 tapınakta kullanılan taş miktarını öğrenmek isterseniz eğer, çok basit bir kıyas yaparak bu sayıyı gözünüzde canlandırabilirsiniz. Mısır’daki piramitler hepimizin bildiği ve tüm dünyanın gözlerini kamaştıran yapılardır öyle değil mi? işte Mısır Piramitleri’ndeki tüm taşların sayısı bile Angkor Vat’taki taşların sayısından daha azdır. Angkor Vat’ın inşa sürecinde her biri ortalama 1,5 ton ağırlığında 10 milyon taş kullanılmıştır.

görsel

Kamboçya için olağanüstü bir öneme sahip olan ve hatta Kamboçya bayrağında da silüeti bulunan Angkor Vat, 1992 yılında UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası listesine eklendi ve koruma altına alındı.

Her ne kadar dünya, Angkor Vat’ı 1858 yılında Fransız doğa bilimci Henri Mouhot’ın yazdığı “Siyam, Kamboçya ve Laos Krallıklarına Yolculuk” kitabı ile tanısa da Angkor Vat, asıl ününü Angelina Jolie'li Lara Croft: Tom Raider ile yakalamıştı.
paramız yok ki gezelim. Ne güzellikler var dünyada..
Fakir halk boş vakit bulup ayaklanmasın diyedir. Bir de muhtemelen o zamanlarda da büyüklük komplesi vardır şimdiki gibi, Dünyanın en büyüğü, Asya'nın en büyüğü vs.