nükleer enerji tesisi kurulurken, reaktör soğutması için denize yakınlık mantıklıdır. aynı şekilde nüfus yoğunluğunun az olmasına bakılır. mevcut tehlike anında ölebilecek insan sayısının az olması babında. bu açıdan sinop nükleer enerji santrali daha mantıklıdır. mantık, vicdan demek değildir orası ayrı.
senin ağzını burnunu kırarım editi: yeşil enerji dururken, bu kadar riskli bir santral kurmak vicdansızlıktır. mali olarakta sanıldığı kadar bedava değildir. avrupa ülkeleri japonya'daki faciadan sonra kapatma kararı almıştır. uzun vadede tüm nükleer santralleri kapatacak olan almanya ile kendimizi kıyaslayalım efenim.
1-Sanayii Almanya kadar gelişmemiş, gecesi gündüzünden daha kısa olan Türkiyenin enerji ihtiyacı Almanyanınkinden çok daha az.
2- Türkiyenin risksiz, çevre dostu, güneş, rüzgar ve hidroenerji kaynakları Almanyadakinden çok daha fazla.
3- Türkiyenin konumu itibarı ile doğal gaza erişimi Almanyadan daha kolay.
4- Almanya çok pahalı bir yatırım olan nükleer santrallerin yapımı için Türkiyeden hem daha fazla sermayeye hem de teknolojiye sahip.
nükleer santrallerin çalışma prensibinden bihaber tiplerin "olom boro konya toroflarono yopsonlar" şeklinde yorum yaptığı santral. he koçum bacasından da duman çıkıyor he.
Konya- afyon-yozgat-erzurum-çorum-kayseri-sivas gibi güzel memleketler varken şu güzelim yerde kurulan santral. Yazık etmişler o koylara. https://galeri.uludagsozluk.com/r/2215611/+
Simdi burada rusların bize nasıl kazık attığını anlatalım;
Burayı içtaş inşaat yaptı ve işletecekti, ama aktf üretim başlayınca sözleşme aniden feshedilerek tümü rus roastem e verildi. Yani tüm kontrol ruslara geçti. Yani türkiyede rusların bir nükleer santrali oldu hayırlı olsun.
Sırf 15 milyar dolar alalım kur biraz düşsün diye ülkenin göbeğine red alert misali power plant kurulmasına izin verdik.