bugün

Tartışmayı daha kısa koldan bitirmek için veya daha farklı bir kutupta farklı bir kivama getirip kendini haklı çıkarıp ya da karşıdaki kişinin tezine karşın bir anti tez geliştirip tartışmayı devam ettirmektir ya da piç etmektir.
Mantıksal safsata. Genelde tartışma boyutunu değiştirmekten geçer yolu. Örneğin argümanı tartışmak yerine argümanın diğer tarafının bir özelliğini ön plana çıkartarak ve konuyu dağıtarak tartışmaya yön vermektir.
(bkz: argumentum ad hominem)

melih gökçek'in çok yaptığı hadise.
aynı zamanda bir nsbm grubudur.
ekonomi, eğitim, hayvancılık, dışa bağımlılık, terör, yasaklar, kutuplaşma, yaklaşan mezhep savaşları, dış politika başarısızlığı, kandırılma ? allah affetsin, peki.

nasıl düzelecek? savunduğun akp ajandası nedir?

reis 2023 dedi.
-yani?

lozanda gizli maddeler varmış, atatürk ingiliz ajanı yahudiymiş.

-kim dedi bunu? kaynağın nedir?

kadir mısıroģlu ruhuyla konuşmuş atatürk'ün itiraf etmiş hemde hata ettim islamı bitirmeye çalışmakla demiş pişmanmış. çanakkale' de
yokmuş atatürk.

ruhla konuştuğuna milleti inandırmış delinin biri, ortaya atılmış bir 2023 algısı. ve buna inanan milyonlar.
Şöyle bir örnekle açıklayayım: pesin fifadan daha iyi olduğunu iddia eden arkadaşa cevaben "atari oynamaktan beyni yanmış yazarlar..." diye başlayan bir entry düşünün. Aslında cevap veren arkadaş karşısındaki kişinin atari oynayıp oynamadığından bile habersizdir ama tartışma esnasında üste çıkmak için bu gereksiz cümleyi kullanmıştır. işte ad hominem tamamen budur ve safsatadır.

Ad hominem, tartışma anında sadece karşıdaki kişiyi yermek amacıyla alakasız bir şey söylemektir. Ad hominem bilimsel değer taşımaz.

Dindar kişiye "arap yalakası", ateiste "Din düşmanı" denmesi gibi örnekler çoğaltılabilir.

Bunu yapmayın dostlar. Herhangi bir konuda tartışırken sadece konuyla ilgili konuşun. Yoksa bir anlam ifade etmez.
Önerme yerine, önermeyi yapan kişiyi tartışma konusu ederek iddialara karşı çıkma olayı. Ad hominem, mantıksal bir safsata kabul edilir.

arthur schopenhauer; haklı çıkma sanatı olarak da bilinen "eristik diyaletkik" adlı kitabında, farklı taktiklerde ad hominem'den yararlanır.

yapıcı bir tartışma içinde yeri bulunmasa da haklı çıkmak için girilen tartışmalarda kullanılabilecek bir şey. fakat çok abartılı ve belirgin bir şekilde kullanıldığında kullanan kişiyi pek iyi göstermez.
haklı çıkma sanatı.

özet olarak anlamı, karşı argüman sunmak yerine, karşı tarafın karakterine saldırmaktır.
günümüz bir grup siyasetcilerinin içgörüsüz, zeminsiz, içeriksizliğiyle seçtiği kolaya kaçma, akıl bulandırmalı yöntem kalıbını tanımlayan deyim.
Konuya odaklanmak yerine, insana odaklanıp, eleştirerek yapılmaya çalışılan tatsız, nahoş haklı çıkma tekniğidir.
Konu veya durumla ilgili donanımsız ve yetersiz insanların, kişi üzerine yoğunlaşarak konuyu saptırma yöntemidir.
iticidir ve etik değildir.
Bu ülkede ağzına kadar olan durum.

Kavram olarak Latince kökenlidir. Bir kişinin dediklerini onun kişiliği süzgecinden geçirerek kabul etme veya reddetmedir. Bu sigara içen bir adamın sigara içme demesini kaale almamak gibi bir şey. Bir kanser.

- sen misin lan bana bunu söyleyen?

Repliğini çok duyuyorsunuz veya çok kullanıyorsunuz değil mi? O zaman tebrikler. Nur topu gibi ad hominem ile karşı karşıyasınız demektir.

Türkan saylan "Fetö teröristtir" dediğinde hadi oradan din düşmanı allahsız kitapsız putperest pezevenk derken, recep Tayyip Erdoğan dediğinde reis haklı ulan soruları çaldı bunlar askerleri attırdı rererö orospuluğu yapmayı da ayrı bir örnek olarak alabiliriz.
- benim senin gibilere verecek cevabim yok.
- sen daha iyisini mi yapiyorsun sanki
- sizin gibiler zaten boyledirler
. . .

gibi ilerleyen bir tartisma adapsizligidir.
(bkz: argumentum ad hominem
laf lafi, entry entryi, baslik basligi cagristirir veya etkiler olsa gerekki beni buraya getirdi.
Herhangi bir konuda tartışırken, karşısındakinin iddiasını, karşısındakinin kişisel özelliklerinden veya şahsından yola çıkarak reddetmesine ya da güvenilir bulmamasına denir.
görsel
Kendini zeki sanan ahmakların en büyük silahıdır bu.
görsel
bir ekşici tabiri.
Şimdi şöyledir mesela başınızda örtü görürler sonra her cümlelerine sizin başkan, sizin hükümet, sizin parti, sizin kanat, sizin camia, sizin cemaat, sizin gibiler falan eklerler.
Ne dediğin mi? Ha onu dinlemeye ne gerek var ki?
Bu yola başvuran ya çok aptal ya da çok zekidir.
Eğitimsiz, empatisiz, okuduğunu idrak edemeyen, dinlediğini algılayamayan ya da algılasa da kabalık ve konu saptırma yöntemiyle ortamı domine etmeye çalışan varlıkların sıkça kullandığıdır.
irite eder.
Fikrin kendisine değil kişiliğine eleştiride bulunmadır. Örnek: Atatürkün cumhuriyeti kurmuş olması değilde içki içiyordu diyenler.
ortaya atılan savlara karşılık mantıklı şekilde cevap veremeyen cahillerin başvurduğu tartışma üslubu. imlâdan tut, ilgisiz bir çok konudan fikri çürütmeye çalışırlar.

insan her konuda bilgi sahibi olmayabilir. bu yüzden cehalet bilgisizlikten ziyade bir tavırdır. elbette bilmediğini bilmek günümüz türkiye toplumunda büyük meziyet. nezaket gibi bu da çok şık rast gelemediğimiz bir özellik.

bunlar ve ağzı açık ayran delisi kıvamdaki destekçilerini düzeltme çabasına girmek boşa kürek çekmek olur. kendi çukurlarında haklı haklı debelensinler.
gaydiri gubbak cemilem gibi bir şey sanırsam.