kemal sunal halktan biri olduğu için hala bu kadar seviliyor ve izleniyor. tv de bu konu üzerinde açıklama yapan birisi, sonunu ve her anını bilidiğimiz türk filmlerini insanlar, kendilerini güvende hissetmek için de izliyorlarmış..
adamın yaptığı espirilerin boş olmadığıdır. şimdilerde ki recep ivedik gibi belden aşağı değil siyasi ve toplumsal espiriler yaparak hala gündemdedir ve efsane olmuştur. (bkz: faşo ağa) gibi bir kelimeyi türkçemize kazandırmıştır.
mizah anlayışı üst seviyede olan zihniyettir.çünkü kemal sunal absürt mizahı gayet başarılı bir şekilde halktan kopmadan yapabilmiştir. kendi adıma konuşacak olursam, yerli mizah adamlarından kemal sunal zirvededir benim için. bunların yanında şener şen, ilyas salman gibi yan karakterler de vardır güldüren. günümüzde ise cem yılmaz'a gülüyorum. geniş aile var mesela, eski komedi filmlerini andırıyor. karikatür alanında yiğit özgür, umut sarıkaya gibi müthiş isimler var. bu söylediğim isimlere gülmeyenler genelde recep ivedik'e filan gülerler. ya da tamamen belden aşağı mizah yapan bkm ve türevleri komiktir onlar için.
kemal sunal'ın yaptığı mizah sadece "ahahuh eşşoleşşek hihi" değildir. bu repliğin kullanılmadığı, yerlere yatıran birçok filmi vardır.
hala gülüyoRum...
toplumu, devleti, rejimi, töreyi, cinayeti... eleştiren filmler yaparak, bu ot halka mesaj veRebileceğini, birazda olsa değiştirebileceğini düşündüğü için.
#8276466 nolu entryle artık kemal sunalın filmlerinede gülmeyenin olduğunun göstergesidir. ha ayrıca ben kemal sunalı ve yaptığı filmleri severim orası ayrı.
kemal sunal filmleri imdb listesinde en komik ilk 100 film arasına girerken, bu filmlere gülmeyipte sadece sit-com lara gülen insanların düldüğü dizi-filmler o listenin yanından geçebilmiş mi acaba diye düşündüren durumdur.
Doğru olana gülen zihniyettir. Zira çok genç öldüğünü düşündüğüm birisi olan Kemal Sunal günümüzün beceriksiz ve sadece o an için güldürebilen komedyen geçinen zavallılarına oranla hala yıllar öncesinden bize seslenip güldürebilmekte ve hala yayınlanan filmleri o akşamlar için gayet güzel reyting alabilmektedir.
mizah anlayışıböhöhöhöytdiye gülüp görgüsüzlük yapan bir adamdan ibaret olmayan, başarılı ve hayatını sinemaya vermiş başarılı bir oyuncuya gülen insandır. bunun için tebrik edilesidir. günümüz mizah anlayışında bile osurarak, sağda solda görgüsüzlük yaparak güldürmeye çalışanların esirleri olmayıp 100. kez bile izlense hala gülünebilen bir insana gülmektedir ayrıca.
amerikan sitkomlarına gelince; bana soracak olursanızkemal sunalın yaptığı bir espri, iki saatimi bir amerikan sitkomuna vererek sırf amerikanlar gülüyor diye gülmeye çalışmamdan daha işe yarar gülebilmem için.
evet, kemal sunal'ın bir filmini belki 10 kere izlemişimdir şu ana kadar. ve aynı filmi şu anda yine izlesem yine güleceğimden kuşkum yok.
buyrun, kemal sunal'a gülünemeyeceğini savunanlar için youtube'dan gelsin:
Türk mizah kültürünün en sağlam olduğu 60'lı ve 70'li yılların önüne geçilemediğinin göstergesidir. ABD sitcomlarını bende severim ama hala özellikle 60 ve 70 'lerin komedi filmleri üstüne tanımam. Var mı Vahi Öz'e üstün gelecek bir komedi oyuncusu ABD'de.
mizah o kadar insanların şahsına münhasır bir olgudur ki kimsenin neye güldüğü yargılanamaz. kaldı ki kemal sunal gibi usta oyuncuların filmlerini geçelim diye sesler geliyor artık amerikanın veya bilmem ne ülkenin mizahını yurduma sokmaya çalışan ve bir nevi başarılı da olan zihniyetlerden.
inanın bana insanlar o filmleri gülme niyetiyle izlemeye başladıkları zaman o ustaca yazılmış ve yazıldığı dönemdeki halkın nabzını tutmuş senaryolar bu yüzdendir ki insanları alıp ta o zamanlara götürüyorlar. zaten hergün dış devletlerin sitkomlarının yeni bir çakması televizyonlarımıza akın ediyor bırakın insanlar arada bir çıkan şu filmleri de izlesinler. yaşayanlar tekrar hatırlasın o saf temiz dünyayı yaşamayanlar da desinler ki 'demek ki analarımız babalarımızın gençliklerinde böyleymiş'. bunun ilerlemekle gerilemekle alakası olmasa gerek.
doğallığın komedi ile buluşma anını görebilen zihniyettir. o dönemlerde tiyatro, oyunculuk eğitimi pek göz önünde olmadığından roller doğaçlama yapılmaktaydı. kaldı ki şu zamanda bilmem kaç milyar para döküp eğitim alan kişilerin alık alık kameraya baktığını görmekteyiz. güldürmek için sürekli küfür eden hanzo olarak tabir ettiğimiz kişileri canlandıranlar ile dolu piyasa. asıl bunlara gülenleri anlamıyorum ben.
"yıl 2010 halen kemal sunal a gülen zihniyet" diye başlık açıp yorum yapan kişinin zihniyetinden şüphelenme durumudur...
bu ülkede bırakın dünyada Kemal sunal filmlerindeki gibi izlendikçe izlenen başka filmler varmıdır acaba...
ayrıca kemal sunal filmlerinin neden bu kadar çok izlenildiği araştırılmaktadır ... bence çok samimi oldukları için tekrar tekrar izliyor e gülüyoruz...
gerçek sanatçı olmanın en önemli ölçülerinden biri zamanın ilerisine taşıyabilmektir icra eden sanatı, yıl olmuş 2010 ben hala gülerim kemal sunal'a yıl olur 2100 torunlarım güler inek şabana...
güzel zihniyettir.
amerikan stand up gösterilerini en fazla 2-3 kere izlersiniz. sonrası bayar.
fakat kemal sunal'ın filmleri insanı baymaz. bu işin içinde doğallık vardır.
bu işin içinde kemal sunal'ın oynadığı karakterlerde kendimizi görme vardır.
kemal sunalın filmleri o senelerdeki sosyal eksiklere değinmektedir. o yıllardan bugüne o sosyal zaaflar hala toplumda ve bürokraside devam ediyorsa gülmemek elde değil.
"kemal sunal'a gülen zihniyet" ile "halen kemal sunal'a gülen zihniyet" başlığının gösterdiği farkı açıklayan konu.halen komik olan filmlere olası olarak gülen topluluk.
keyif alınacak şeyi bilen zihniyettir. gerektiğinde türk filmi de izlenir sitkom da. ikisi çok farklı kulvarlardadır. ama sen bu ikisini kıyaslamaya kalkarsan malak gibi kalırsın ortada.
(bkz: biraz daha çalışırsan cool adama yetişirsin)
kemal sunal'ın dünya'nın gelmiş geçmiş en iyi komedyenlerinden biri seçildiğini bilmeyen zihniyetin sözleridir. kendi çapında dikkat çekmeye çalışan kişinin sözleridir. üstüne sıçtıkdan sonra sifonu çekmek gerekir böylelerinin