bugün

yusuf hayaloğlu

bir garip adem; hangi kategoriye koysak ya kendisine ya yanındakilere haksızlık oluyor. Bir kere kafadan söyleyelim büyük şair demekten imtina ederim kendisine (nazım, necip fazıl, cemal süreyya, can baba, sezai karakoç e bi neruda, aragon, joyce hangi birini sayalım ki)
şairimsi desek o da olmaz kesinlikle ona gelene kadar ismi lazım değillerden kendilerini adam(!) yerine koyan bi dünya edebiyat katili dolanırken papirüslerimiz(!) arasında fi tarihinde gülşen(!)imizde hatta,
şarkı sözü yazarı desek ortalamanın gerçekten çok üzerinde ama bu da onunla ilintili değil direkt olarak, Ahmet Kaya'nın o harika müzikleri olmasa başlıbaşına şiir statüsünde ele alınamayacaklar maalesef onlarda, e günümüz pop şarkılarıyla kıyaslamak dahi abesle iştigal olur bir yandan da..
Kısacası çetrefilli bi durum; bildiğim, o olmasaydı bugün kesinlikle Ahmet Kaya(eş faktöryeli de giriyor devreye tabii bu arada) olmazdı. Ahmet Kaya olmasaydı Yusuf zaten olmazdı ama olabilirdi de bi taraftan, abi şimdi acaba Kaderi falan yadsır mı olduk, günaha mı girdik lan yoksa bok yoluna, kuduracak mı birazdan deniz? Ne güzel sakin sakin yüzüyoduk başka entrylerde kuğu modunda, hadi lan ordan banane be Ahmet'ten Yusuf'tan, sen affet beni rabbim, şu cehennemde odun olmasaydım dedirtme bana..