bugün

cumhuriyet halk partisi

değişebildiğinde "oy verecek parti mi var" diyenlerin umudu olabilecek partidir. ama bu değişimin niteliği hakkında bülent forta' nın yazdığı yazı çoğu insanın düşüncelerine tercüman olmuştur.
özellikle şu paragraf ; "chp’nin demokrasiyi ve özgürlükleri savunan; kürt sorununda, türban sorununda ileri çözümler ortaya koyan bir parti haline dönüşmesi; sınıfsal olarak ezilenlerin sorunlarına eğilmesi genel olarak sol açısından da ülke açısından da “hayırlı” bir durumdur. elbette kendini sosyal demokrat olarak tanımlayan bir siyasal parti “ezilenlerin” temsilcisi olma noktasında yapısal olarak kısıtlı kalmaya mahkûm olduğunu unutmadan.
solun bu noktada konumlanması gereken zemin küresel kapitalizmin gelmiş olduğu aşamayı bütün yönleriyle kavramak ve buna karşı muhalefet yürütmenin düşünsel ve pratik yollarını bulmaktır. gerçek bir değişim bu değişime ihtiyacı olan kesimlerin öncülüğünde gerçekleşebilir. bu bir olgu haline gelmediği sürece küresel kapitalizmin toplumsal hayatın bütün dokularına yayılan eski rejimleri ortadan kaldıran yeni eğemenlik biçimleri üreten düzenini “değişim” olarak kutsama yanılgısı sürüp gider. "

http://www.birgun.net/writer_index.php?category_code=1186603162&news_code=1289145537&year=2010&month=11&day=07