bugün

dramtatatam

'ne var ki bunda ? ' insanı..

her cümlesinin içinde bir cümle daha bulunmasından mütevellit denk geldiği her cümleye sürpriz yumurta gibi yaklaşan insandır aynı zamanda..

sağda solda imge arayan bu basiretinin yanında , insani ilişkiler konusunda şahsına level üstüne level atlatan bir cesareti vardır..

sorulduğunda ;

tüm cevaplarını 'doğal'lık temalı veren , ' ne var ki bunda ? ' diyen , kaba bir hesapla türkiyê'nin 300 doğu avrupa'nın 100 batı avrupa'nın ise 50 yıl ilerisinde giden bir ruha sahipdir..

bu ruh imrenilerek bakılan bir ruhdur..insanlık tarihi açısından şimdilik! pek bir kıymet-i harbiyesi yoksa da kimilerinin bireysel tarihleri açısından birçok vakıa-yı hayriyeye ve vakıa-yı şerriyeye sebep olmuştur..

yılların üzerinde çifter çifter gitmesi nedeniyle içteki ıssızlığa çok erken vasıl olmuş , olduğunu iddia eden kişidir..kanımca bu özelliğinin ifşa edilmesiyle 31 aralık toplu intihar zirvesine şeref konuğu olarak davet edilecektir..haber beklesin..

ve zanneder ki herkes onun kadar iz bırakmadan *yaz(abil)ıyor..tam burda sorulmalıdır ;

şayet olması gerektiği gibi öyle soft olsa ne okuyacak , ne dinleyecek , ne yazacak ve ne izleyecektik ?

yazarken elleri titriyor bazılarının , uçlar kırılıyor , yarım sayfada eller ağrıyor ve terliyor *..ve bunlar yüzyıllardır alabildiğine varlar..***

bu insanın coğrafyasında cereyan eden olayları , düşen cemreleri ve doğal! afetleri geniş zaman kipiyle tüm insanlık habitatına mal etmenin taa başından beri hatalı bir girişim olduğunun bilincindeyim..

hasılı oralarda çok kalmadığımdan mütevellit ben de çok bilmiyorum..ama 'hayatınızın bir anında muhakkak tanıyın ' dileklerine ortak olacak olursam * bu insana gidecek kişilere yanlarında bol bol gülücük ,* kallavisinden yaşam sevinci , kudret helvası * ve hiç susamaması nedeniyle eyüp sabrı götürmelerini salık veriyorum..

güzel bir adam - sanırım yedi güzel adamdan biri- , 'sessizlik korkutuyor insanları birkaç uyduruk kelimeyle suskunluğu dağıtmaya çalışıyorlar halbuki insanların suküneti de paylaşabilmeleri gerekir ' demiş ben de o minvalde 'günlük tatsızlığımdan ,tuzsuzluğumdan değil öyle işte ! ' diyerek gecikmiş bir cevap hakkımı kullanıyorum ve yine özlü bir söz arkasına sığınıyorum..

yüzyılın en büyük icadı*; işaret fişeği

bu şahıs hakkında alelade bir hasiye , ya da fazlasıyla akademik bir dipnot olamayacak diğer bir konu da vicdan meselesidir* **

arayışlarının * * yegane kaynağı olan , vakt-i zamanında birgün knuştuğumuzda bedbahtlığımızı bağladığımız ama ne olursa olsun vazgeçemediğimiz vicdan meselesi , incelikli olma hali ya da e hepsi..

bu bağlamda gecikmiş olan bi cevap hakkımı daha kullanmak istiyorum ki o da büyük iskender'in çağlar atlayarak gelen bir sözünün gölgesinde*:);

'endişe dünyadandır ve hayal hiçtir'

yani koskoca iskender**bile endişe dünyadandır diyorsa * sen nasıl olur da benim incelikli olma haliyle savuşturduğum olaylara kahvehane ortamında 1. dereceden cinayet sebebi olabilecek sıfatlar yakıştırabilirsin * ..

baskın karakterini olumlu işlerde kullabildiği kadar * * sorduğu sorulara ne olursa olsun bir cevap alabilmek adına kurbanları üzerinde de prospektussüz kullandığından bazen saçmasapan , fazlasıyla akli ya da at yalanı sikeyim inananı cinsinden cevaplarla karşılaşabilmektedir..

birkaç paragraf önce öylece unuttuğumuz vicdan bahsinin ise aramızda kilometretaşı , mihenk taşı,halis muhlis oltu taşıhatta sapan taşıolduğunu belirtmeliyim..

son olarak bu entrynin amilinin kesinlikle ve kesinlikle bir level atlamak için yapılan , bölüm sonu canavarlı basit bir the mission completed olayı olmadığını söyleyeyim..yoksa insanların yaşadığı harbiden yaşadığı şu canım akşam saatlerinde yapılacak iş değil bu..melankolik hallerimize de aldırmamak lazım..bir anatole francemüridi olarak ;

'yasamla bas edemiyoruz , yine de sonsuz bir yasam diliyoruz.' yani..

kendisi ;

'şu anda buraya bir şeyler zırvalamak istememden ötesi yok..' demiş ilahi dram tatatam * sen adamı öldürsün diyeyim ben de..