bugün

albus dumbledore

Asıl adı Albus Percival Wulfric Brian Dumbledore dur.Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu Müdürü olan Dumbledore 1840 yılında doğmuştur. Uzun gri saçlı, yarım ay çerçeveli gözlük takan çok akıllı bir adamdır. Aberfort adında bir kardeşi vardır. Sol dizinde Londra Metrosunun kusursuz bir haritası bulunur, 1945 te kara büyücü Grindewald ı yenmesiyle, ejderha kanının on iki ayrı konuda kullanışını bulmasıyla ve Nicholas Flamel ile yaptığı çalışmalar ile tanınır. Oda müziği ve on lobutlu bowlingden hoşlanmaktadır. Denizdili gibi birçok dili rahatlıkla konuşabilmektedir.

1851 yılında Hogwarts'ta Gryffindor öğrencisi olarak okumuştur. Hogwarts ın müdürü olmadan önce Biçim Değiştirme öğretmenliği yapmıştır (1940). Uzun yıllardan beri okulun eğitimcilerinden biridir.1970 yılından ber Hogwarts'ın müdürlüğünü yapmaktadır.

Hogwarts ın belki de en iyi müdürüdür. insanlara güvenen Dumbledore, her zaman ikinci bir şansın verilmesinden yanadır. Onu diğer büyücü okul müdürlerinden bu özelliği ayırmaktadır.

Fawkes adlı bir Anka kuşu vardır. Kendisine Sihir Bakanlığı önerilmiş fakat o kabul etmemiştir. Onun yerine Bakan olan Cornelius Fudge, Dumbledore a her gün baykuş yollar ve tavsiyeler alır. Dumbledore, yaklaşık 150 yaşındadır.

Birinci Sınıf Merlin Nişanı nın sahibidir. Büyüceşura da Başsihirbaz rütbesindedir. Ancak 1995 yılında Voldemort un geri döndüğünü açıklaması Sihir Bakanlığı nı rahatsız edince, Dumbledore u safdışı etmeye çalışmışlar ve Başsihirbaz rütbesini indirmişlerdir.